Hydrangea arborescens

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea arborescens is een struik die bekend staat om zijn grote witte bloemen die bloeien in de zomer. De bloemen zijn bolvormig en trekken vlinders en bijen aan. Het blad van deze plant is groot en ovaalvormig, en kan in de herfst verkleuren naar gele tinten. Hydrangea arborescens gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond, en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire struik in de tuin of als borderplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en is tijdens de winter kaal. In het voorjaar komen de nieuwe bladeren weer tevoorschijn.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om tijdens extreme kou de plant extra bescherming te bieden, zoals bijvoorbeeld een laagje bladeren of stro. Deze plant kan over het algemeen goed overwinteren in Nederlandse tuinen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar zijn voldoende om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in de meeste tuinen.

  De Hydrangea arborescens heeft een ruimte nodig van ongeveer 1 meter in de breedte en 1 meter in de hoogte. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er geen andere planten in de buurt staan die de groei van de Hydrangea arborescens kunnen belemmeren.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het liefst staat hij op een plek waar hij geen direct zonlicht ontvangt. De plant gedijt goed in vochtige, humusrijke grond.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Let vooral op tijdens warme zomerdagen en droge periodes.

  Ja, "Hydrangea arborescens" is vlinder en bijenlokkend vanwege de nectar die ze produceren. Deze planten trekken vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan en biedt beschutting aan kleine dieren. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin en daarbuiten.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 2-3 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in de volle zon. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft wanneer de plant in de volle zon staat. Eventueel kan er ook wat schaduw worden gecreëerd tijdens de warmste uren van de dag.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  . De bloemen van deze plant helpen geluid te absorberen en kunnen een bijdrage leveren aan geluidsdemping in de tuin. Daarnaast zorgen de grote bladeren en dichte groeiwijze ervoor dat geluidsgolven geabsorbeerd worden.

 • Hydrangea arborescens kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar. Knip de stelen tot de grond af, zodat er ruimte is voor nieuwe groei. Verwijder ook dood hout om de plant gezond te houden.

  Deze plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Hydrangea arborescens houdt van vochtige potgrond met een goede drainage. Gebruik een potgrond met voldoende voedingsstoffen en houd de grond licht vochtig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren en indien nodig bij te mesten.

  Hydrangea arborescens houdt van vochtige, goed doorlatende grond met een pH tussen 6 en 7. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en goed gedraineerd worden om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest om de plant gezond en bloeiend te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is en goed doorlatend. Vermijd te felle zon en droge grond.

  Om Hydrangea arborescens te beschermen tegen de kou in de winter, kun je de plant bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Het kan ook helpen om de plant in te pakken met fleece of jute om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet jaarlijks gesnoeid worden om nieuwe bloemknoppen te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor bloeiende planten. Geef gedurende het groeiseizoen eenmaal per maand vloeibare meststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een mooie bloei.

  Het is aan te bevelen om de bodem rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren als mulch. Breng een laag van ongeveer 5-10 centimeter aan rondom de plant, maar houd de mulch een paar centimeter van de stam of stengels vandaan.

  Deze plant gedijt het beste in zure tot neutrale grond, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voor een optimale groei en bloei is een goed uitgebalanceerde pH-waarde essentieel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren en verwijderen van eventueel aanwezig bladluis, trips of spintmijten helpen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten kan ook effectief zijn. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  Hydrangea arborescens is een struik die bekend staat om zijn grote witte bloemen die bloeien in de zomer. De bloemen zijn bolvormig en trekken vlinders en bijen aan. Het blad van deze plant is groot en ovaalvormig, en kan in de herfst verkleuren naar gele tinten. Hydrangea arborescens gedijt goed in vochtige en goed doorlatende grond, en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire struik in de tuin of als borderplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.