Hydrangea aspera 'Mauvette'

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea aspera 'Mauvette' er en iøjnefaldende og stor løvfældende busk med bløde, fløjlsagtige blade og lilla farveaccenter. Plantens blomster er kugleformede og har en smuk lilla-rosa farve, der langsomt skifter til flødehvid. 'Mauvette' blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle. Denne plante trives godt i fugtig og veldrænet jord og bør plantes på et sted i halvskygge til skygge. Smuk som enkeltstående plante i haven eller som blikfang i en bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hydrangea aspera 'Mauvette' er ikke en stedsegrøn plante. Denne plante mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret.

  Planten er vinterhårde indtil cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den godt ved temperaturer under denne grænse. Overvintring på et beskyttet sted anbefales.

  Ja, denne plante er ret nem at passe og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskære den efter blomstringen for at fremme en sund vækst. Generelt trives denne plante godt under de fleste haveforhold.

  Denne plante har brug for en rummelig plads i haven med tilstrækkelig plads til at udvikle sig godt. Sørg for en afstand på ca. 1,5 til 2 meter mellem hver plante for at undgå overbefolkning. Tag også højde for plantens højde og bredde ved plantning i haven.

  Ja, Hydrangea aspera 'Mauvette' trives godt i skyggen. Det er en passende plante til skyggefulde haver. Den vil trives og blomstre godt, selv med lidt sollys.

  Hydrangea aspera 'Mauvette' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke mætte den med vand. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de store og nektarfyldte blomster, der tiltrækker mange insekter. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække insekter. Blomsterne kan være en vigtig fødekilde for sommerfugle og bier.

  Hydrangea aspera 'Mauvette' tiltrækker bier og sommerfugle på grund af nektar og pollen, det producerer. Dette bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver blomsterne et smukt og farverigt udseende, hvilket også bidrager til diversiteten af planter i haven.

  Hydrangea aspera 'Mauvette' blomstrer fra juli til september og har en blomstringsperiode på cirka 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er dog vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under varme perioder. Det anbefales også at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, de fleste haveplanter er ikke spiselige og kan endda være giftige for mennesker og dyr. Det anbefales derfor ikke at indtage dele af disse planter. Det er vigtigt kun at spise planter, der er specifikt dyrket til forbrug.

  Ja, de fleste haveplanter har en begrænset lyddæmpende evne på grund af deres blade og grene, der kan absorbere lyd. Det er dog ikke deres primære funktion i haven. Andre måder at dæmpe støj på er for eksempel at placere en mur eller et hegn.

 • Hydrangea aspera 'Mauvette' bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare plantens form og størrelse. Fjern døde, syge eller krydsende grene for at fremme plantens sundhed. Klip grenene lige over en knop eller ydre vækstpunkt for at stimulere ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme perioder. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men undgå at rødderne bliver for våde. Giv vand til planten ved basen i stedet for på bladene.

  Brug gerne fugtgennemstrømmende pottemuld med en neutral pH-værdi for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt, at pottemulden er rig på næringsstoffer for at holde planten sund. Sørg for at gøde pottemulden regelmæssigt for en god udvikling.

  Denne plante vokser bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for en frugtbar jord med masser af organisk materiale. Undgå for sur eller for kalkholdig jord for optimal vækst.

  Planten trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er fugtig og veldrænet. Undgå for meget direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte plantens rødder mod frost ved at lægge muld. Beskær døde grene væk tidligt om foråret for at holde planten sund. Beskyt planten mod hård vind ved at vælge et beskyttet sted til plantning.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at holde planten sund. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  For en sund vækst og blomstring af denne haveplante anbefales det at sprede organisk gødning om foråret. Sørg for, at gødningen bliver jævnt fordelt over jorden og ikke direkte mod planten for at undgå forbrændinger. Hold øje med planten i vækstsæsonen og tilfør ekstra gødning efter behov.

  Det er fordelagtigt at mulche denne plante for at holde jorden fugtig og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør mulch omkring plantens base, men lad plads omkring stammen for at forhindre kvælning.

  Hydrangea aspera 'Mauvette' trives bedst i sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,0 og 6,5 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at tjekke jordens surhedsgrad regelmæssigt og foretage eventuelle justeringer om nødvendigt.

  Der er forskellige naturlige metoder til at bekæmpe skadedyr i haveplanter, såsom brug af rovdyr og insekter, plantning af ledsageplanter og regelmæssig kontrol af tegn på skadedyr. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også anvendes, men frarådes ofte på grund af deres skadelige virkninger på miljøet og andre organismer. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger og regelmæssigt inspicere planten for at kunne bekæmpe eventuelle skadedyr i tide.

 • Beskrivelse

  Hydrangea aspera 'Mauvette' er en iøjnefaldende og stor løvfældende busk med bløde, fløjlsagtige blade og lilla farveaccenter. Plantens blomster er kugleformede og har en smuk lilla-rosa farve, der langsomt skifter til flødehvid. 'Mauvette' blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle. Denne plante trives godt i fugtig og veldrænet jord og bør plantes på et sted i halvskygge til skygge. Smuk som enkeltstående plante i haven eller som blikfang i en bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.