Hydrangea macrophylla 'Adria'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Adria' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van kleur naargelang de bodem zuurgraad. De bloemen variëren van helderblauw tot roze, afhankelijk van de pH-waarde van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Hydrangea macrophylla 'Adria' is een compacte struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze hortensia is perfect voor borders, als solitaire plant of in een pot op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. In het voorjaar groeien er opnieuw bladeren aan de plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede drainage. Verder heeft de plant baat bij regelmatig snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen en te groeien. Zorg ervoor dat er minstens 1,5 meter ruimte rondom de plant is om zich goed te kunnen verspreiden. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het kiezen van een geschikte locatie in de tuin.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Adria' groeit het beste in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle zon, vooral tijdens de heetste uren van de dag. In de schaduw zal de plant goed gedijen en mooie bloemen produceren.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant bij warm weer iets vaker water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle aanvulling op de tuin voor deze bestuivers. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt voor een optimale bloei en aantrekkelijkheid voor insecten.

  Hydrangea macrophylla 'Adria' is een populaire keuze in tuinen en trekt bijen en vlinders aan met zijn mooie bloemen. De plant kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten door het aantrekken van bestuivers. Het is echter niet de meest biodiverse plant, omdat het voornamelijk gericht is op het aantrekken van bepaalde insecten.

  De "Adria" bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een beschutte locatie als de zon te fel is.

  Nee, de Hydrangea macrophylla 'Adria' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat het giftig kan zijn. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de giftigheid van planten voor consumptie te controleren.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Adria' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stengels die geluidstrillingen kunnen absorberen. Het kan helpen om het geluid in de tuin of op het balkon te verminderen. Houd er rekening mee dat het effect niet zo sterk zal zijn als bij specifieke geluidsdempende materialen.

 • Hydrangea macrophylla 'Adria' moet na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder oude bloemen en dun de struik uit om licht en lucht door te laten. Snoei takken tot net boven een paar verse knoppen om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd dat de wortels uitdrogen om een gezonde groei te bevorderen.

  Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en zorg voor een goede afwatering. Gebruik bij voorkeur een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en geef water indien nodig.

  De Tuinplanten, waaronder Hydrangea macrophylla 'Adria', gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende en voedingsrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei. Verrijk de bodem indien nodig met compost of organische meststoffen.

  De Hydrangea macrophylla 'Adria' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar wel goed doorlatend is. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst, bijvoorbeeld door de wortels te bedekken met mulch. Het is belangrijk om de plant uit de wind te plaatsen en te beschermen tegen te veel vocht. Eventueel kunnen de bloemen van de plant ook beschermd worden met een speciale hoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode bloemen en takken in het voorjaar en geef een keer per jaar organische mest. Plaats de plant in goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw.

  Zorg voor een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen meststoffen met een te hoog stikstofgehalte, dit kan de bloei negatief beïnvloeden. Geef bij voorkeur organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch de grond rondom de plant met een laag organisch materiaal, zoals bladeren of compost, om de wortels vochtig en koel te houden. Pas op dat de mulch niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en bloei.

  De Hydrangea macrophylla 'Adria' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met meststoffen of bodemverbeteraars.

  De Hydrangea macrophylla 'Adria' is gevoelig voor plagen zoals bladluizen, spint en slakken. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is tevens aan te raden om de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en water te geven.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Adria' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van kleur naargelang de bodem zuurgraad. De bloemen variëren van helderblauw tot roze, afhankelijk van de pH-waarde van de grond. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Hydrangea macrophylla 'Adria' is een compacte struik die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Deze hortensia is perfect voor borders, als solitaire plant of in een pot op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.