Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen variëren van lichtroze tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en groeit het beste in halfschaduw tot schaduw. De 'All Summer Beauty' is een langbloeiende soort die de hele zomer kleur aan de tuin toevoegt. Deze hortensia kan goed als solitaire plant worden gebruikt of als borderbeplanting.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' is niet groenblijvend. Het verliest zijn blad in de herfst en blijft kaal gedurende de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' is een gemakkelijk te onderhouden plant. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en hem op een beschutte plek in de halfschaduw planten. Verder heeft de plant geen speciale verzorging nodig.

  De Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende afstand tussen de planten te houden zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en voeding krijgt om gezond te blijven.

  Ja, deze plant groeit het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het verdraagt geen felle zon en zal het beste gedijen in een beschutte omgeving met wat indirect licht. Het is belangrijk om de plant voldoende vocht te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit kan helpen bij het bevorderen van bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten in uw tuin.

  Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' trekt vlinders en bijen aan door de nectar die de bloemen produceren. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt ook beschutting en voedsel voor kleine insecten en andere dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode. De bloemen blijven gedurende deze maanden mooi en kleurrijk.

  Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' gedijt het best in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en verdraagt geen felle zon. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht om verbranding van bladeren te voorkomen. Kies bij voorkeur een locatie met ochtendzon en middag- of avondschaduw voor optimale groei.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden ingeslikt. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze planten voor consumptie te gebruiken. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant om ongelukken te voorkomen.

  Ja, de Hydrangea macrophylla ‘All Summer Beauty’ heeft dikke, volle bladeren en dichte bloemen, wat kan helpen om geluid te dempen in de tuin. Het bladerdek en de bloemen kunnen dienen als natuurlijke barrière en geluid absorberen. Het effect is echter minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Je kunt de plant het beste snoeien in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder zwakke of dode takken en knip de overgebleven takken terug tot ongeveer 20-30 cm boven de grond. Dit zal zorgen voor een gezonde en compacte groei.

  De Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Bij warm weer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde zuurgraad. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen en vocht. Vermijd te natte of te droge grond om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind en direct zonlicht. De grond moet vochtig en humusrijk zijn.

  Het is aan te raden om in de winter een beschermende laag mulch of bladeren rond de basis van de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant op een beschutte plek te planten en te vermijden dat de takken breken door sneeuwophopingen. Bij extreme vorst kan het helpen om een isolerende doek of noppenfolie over de plant te leggen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei en bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een voedzame bodem en regelmatige bemesting voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, bijvoorbeeld in het voorjaar en de zomer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Mulch is gunstig voor deze tuinplant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de wortels beschermt tegen vorst. Bij het mulchen is het belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant, maar niet tegen de stam. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of najaar.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aanpassingen te maken indien nodig. Tuinplanten zoals deze gedijen het beste in een bodem met de juiste zuurgraad.

  Voor de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Een andere optie is het gebruik van natuurlijke vijanden van het ongedierte, zoals nematoden of sluipwespen. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'All Summer Beauty' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen variëren van lichtroze tot paars, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze plant houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en groeit het beste in halfschaduw tot schaduw. De 'All Summer Beauty' is een langbloeiende soort die de hele zomer kleur aan de tuin toevoegt. Deze hortensia kan goed als solitaire plant worden gebruikt of als borderbeplanting.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.