Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' er en smuk hortensia med store kugleformede blomster, der skifterfarve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå, afhængigt af pH-værdien af jorden. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i jorden og i en potte. Det er en stærk og sund plante, der blomstrer fra sommer til efterår og trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder. 'Gartenbaudirektor Kuehnert' er et populært valg til haver og bede på grund af dets smukke blomster og nemme pleje.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, denne plante er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i vintermånederne. Det er en løvfældende busk, der vil få friske blade til foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved ekstrem kulde. Det er et godt valg til haven, hvis du leder efter en vinterhård plante.

  Ja, denne plante er generelt let at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og holde jorden fugtig. Derudover anbefales det at beskære planten hvert år for optimal blomstring.

  De Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' har brug for ca. 1,5 til 2 meter plads for at kunne vokse optimalt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og tilstrækkelig luftcirkulation. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at fremme væksten.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde områder. Den trives bedst i fugtig og frugtbar jord, så sørg for regelmæssig vanding og gødning. Sørg for, at den er beskyttet mod den skarpe eftermiddagssol for at undgå forbrænding af bladene.

  Denne plante har brug for vand gennemsnitligt 2-3 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden bliver godt våd, men undgå at rødderne forbliver for længe våde. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar og har en tiltrækkende duft. Det er et godt valg, hvis du gerne vil byde sommerfugle og bier velkommen i din have.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' er godt for biodiversiteten, da den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle til bestøvning. Derudover tilbyder planten ly og mad til små dyr i haven. Det er en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september og kan blomstre i op til 3 måneder.

  Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' trives ikke godt i fuld sol. Haveplanter som denne foretrækker delvis skygge til skyggefulde steder. Direkte sollys kan forårsage skade på blade og blomster.

  Nej, planten er ikke spiselige og anbefales ikke til forbrug. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt dyrkes som spiselige. Vær altid forsigtig, når du spiser planter fra haven for at undgå sundhedsrisici.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' har store blade, der kan hjælpe med at absorbere lyd. Denne egenskab gør planten velegnet til at fungere som lyddæmpende i en haveområde.

 • Denne plante bør beskæres bedst om foråret, lige efter blomstringen. Fjern gamle og svage grene for at fremme væksten af nye skud. Vær opmærksom på, at du ikke beskærer for hårdt, da det kan hæmme blomstringen.

  Haveedplanter har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved basen for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er fugtighedsbevarende, men ikke for våd. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring.

  Denne plante foretrækker god drænet og fugtig jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale. Planten foretrækker også en let sur til neutral jord pH.

  Denne plante trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod hård vind og direkte sollys. En fugtig og veldrænet jord er ideel til denne plante.

  Om vinteren kan det hjælpe med at beskytte planten ved at lægge et lag muld omkring rødderne. Derudover kan det være nyttigt at dække planten med et beskyttelsesdække eller en jutesæk, hvis der forventes streng frost. Sørg dog for, at planten stadig får tilstrækkelig luft for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Den trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at trives og blomstre godt. Brug en speciel gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød plante i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødskning.

  Mulch fremmer fugtigheden og beskytter rødderne mod frost. Brug organisk materiale som kompost eller barkflis. Påfør et lag på 5-10 cm omkring planten, men undgå direkte kontakt med stænglerne.

  Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' trives bedst i sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,0 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke bliver for våd. En god luft- og vandgennemtrængelighed i jorden fremmer væksten og blomstringen af denne haveplante.

  Den bedste måde at bekæmpe skadedyr på denne plante er ved regelmæssigt at kontrollere for skadedyr såsom bladlus, trips og spindemider. Disse kan behandles med insektmidler specielt udviklet til haveplanter. Det er også vigtigt at holde planten sund ved regelmæssigt at gøde og vand.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla 'Gartenbaudirektor Kuehnert' er en smuk hortensia med store kugleformede blomster, der skifterfarve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå, afhængigt af pH-værdien af jorden. Denne plante har en kompakt vækstform og kan dyrkes både i jorden og i en potte. Det er en stærk og sund plante, der blomstrer fra sommer til efterår og trives godt i halvskygge eller skyggefulde områder. 'Gartenbaudirektor Kuehnert' er et populært valg til haver og bede på grund af dets smukke blomster og nemme pleje.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.