Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' er en kompakt hortensia med store, kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå og lilla. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og har mørkegrønne blade, der danner en smuk baggrund for de iøjnefaldende blomster. 'Gerda Steiniger' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til fuld sol. Denne hortensia er velegnet til både bede og i potter på terrasser eller altaner.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er ikke stedsegrøn og taber sine blade om efteråret. Det er en løvfældende busk, der om vinteren kan være nøgen. Denne plante hører til haven planter.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Det bedste sted for denne plante er et beskyttet sted i haven.

  Ja, planten er rimelig nem at vedligeholde og kan trives godt i de fleste haver. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og gøde planten regelmæssigt for optimal vækst og blomstring. Beskæring af planten kan finde sted efter blomstringen for at bevare formen og størrelsen.

  Denne plante har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig ordentligt. Sørg for en rummelig plantekasse eller plant den i haven på et sted med tilstrækkelig plads til at vokse. Tag højde for plantens endelige størrelse, når du bestemmer plantelokationen.

  Ja, planten vokser godt i skyggen og kan endda præstere bedre i halvskygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og gøde jorden godt for en sund vækst.

  Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' har brug for regelmæssig vanding, cirka 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne er for længe våde for at undgå råd. Det er vigtigt at give planten vand om morgenen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de tiltrækkende blomster og nektar, de producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække og støtte disse bestøvere.

  Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' er en populær haveplante, der ofte bruges på grund af sine attraktive blomster og blade. Denne plante tiltrækker forskellige insekter, såsom bier og sommerfugle, hvilket kan bidrage positivt til biodiversiteten i haven. Det er vigtigt at pleje denne plante godt og sikre en sund vækst for at bidrage til et varieret økosystem.

  Planten blomstrer i månederne juni, juli og august. Blomstringen kan vare i nogle uger til måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Direkte sollys kan forårsage skade på bladene og blomsterne. Det anbefales derfor at beskytte planten mod den skarpe sol.

  Nej, planten 'Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger'' er ikke spiselig. Det er vigtigt at undgå at indtage nogen dele af denne plante, da de kan være giftige. Det er bedst at lade planten vokse kun til dekorative formål i haven.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' har tætte blade og kan dæmpe lyd, men effekten er begrænset. Generelt er planter ikke effektive lyddæmpere; træer og buske er bedre egnet til lydabsorption.

 • Beskær planten om foråret lige over de nye grønne knopper. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme blomstringen. Beskær eventuelt også visne blomster for at holde planten sund.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå rådne blade.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at planten kan absorbere tilstrækkelige næringsstoffer fra jorden. Undgå tung lerjord, da det kan hindre dræningen.

  Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er rig på organisk materiale og har en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Undgå for sur eller for kalkholdig jord for optimal vækst af denne plante.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig og veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind og skarp sol.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at påføre muld eller blade omkring basen. En beskyttende lag af jute eller andre tekstilmaterialer kan også lægges over planten. Det anbefales at ikke beskære planten om vinteren, men først om foråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig. Beskær døde blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Gød planten om foråret med organisk gødning til blomstrende planter. Brug om sommeren en speciel gødning til hortensiaer for at fremme blomstringen. Undgå overgødning for at undgå skader på planten.

  Mulch er gavnligt for haveplanter, fordi det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen. Det anbefales at påføre et lag mulch omkring planten om foråret, men ikke direkte mod stammen. Det kan bestå af organisk materiale såsom kompost, træflis eller halm.

  Denne plante trives bedst i sure til neutrale jordbunde med en pH mellem 5,5 og 6,5. En for høj surhedsgrad kan føre til næringsstofmangler og reduceret vækst. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens pH og om nødvendigt rette den til med kalk eller svovl.

  Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for bladlus, snegle og spindemider. Disse kan forårsage skade på blade og blomster. En naturlig bekæmpelsesmetode kan være at bruge mariehøns eller snyltehvepse.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla 'Gerda Steiniger' er en kompakt hortensia med store, kugleformede blomster, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå og lilla. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og har mørkegrønne blade, der danner en smuk baggrund for de iøjnefaldende blomster. 'Gerda Steiniger' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til fuld sol. Denne hortensia er velegnet til både bede og i potter på terrasser eller altaner.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.