Hydrangea macrophylla 'La France'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'La France' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van roze naar blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De bloemen bloeien van de zomer tot in de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke locaties. 'La France' kan worden gebruikt als solitaire plant of in groepen in de tuin of in een border. Het is een winterharde plant die regelmatig snoeien verdraagt om de vorm en grootte te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen meestal afvallen in de herfst en groeien weer terug in het voorjaar. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou. Hydrangea macrophylla 'La France' kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende water en plaats de plant op een plek met lichte schaduw voor de beste groeiresultaten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Hydrangea macrophylla 'La France' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat de bloemen zich goed kunnen ontwikkelen en de struik gezond blijft. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat, zodat hij voldoende licht en lucht krijgt.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. De plant kan iets minder bloemen produceren in de schaduw, maar zal nog steeds gezond groeien.

  De Hydrangea macrophylla 'La France' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, zodat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te veel water krijgt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant is aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Het is een waardevolle toevoeging aan biodiverse tuinomgevingen.

  De Tuinplant bloeit normaal gesproken van juni tot september en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Hydrangea macrophylla 'La France' gedijt het best op een plek met halfschaduw of schaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen de volle zon.

  Nee, alle delen van de plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het kan leiden tot buikpijn, braken, diarree en andere gezondheidsproblemen bij mens en dier. Het is belangrijk om de planten gescheiden te houden van voedselgewassen.

  Ja, sommige hagen en struiken kunnen geluidsdempend zijn dankzij hun dichte bladerdek en structuur. Hydrangea macrophylla 'La France' staat bekend om zijn grote bladeren en volle groeiwijze, wat kan bijdragen aan geluidsisolatie in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar na de vorstperiode. Verwijder dode takken en snoei de overige takken tot de gewenste hoogte en vorm. Knip de uitgebloeide bloemen weg om de plant te stimuleren nieuwe bloemen te produceren.

  De Hydrangea macrophylla 'La France' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het nat maken van het blad om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond een zuurheidsgraad heeft van ongeveer pH 5 tot 5,5. Gebruik geen potgrond met toegevoegde kalk, omdat dit de kleur van de bloemen kan beïnvloeden.

  Hydrangea macrophylla 'La France' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een lichtzure bodem met voldoende organisch materiaal voor een optimale groei en bloei. Voeg eventueel schors of compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een beschutte plek uit de volle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn.

  Om de winter goed door te komen is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens de winterperiode.

  Deze tuinplant moet regelmatig worden bewaterd, vooral in droge periodes. Snoei dode bloemen in het voorjaar en breng organische meststof aan in het voorjaar en de zomer voor optimale groei. Plaats de plant op een plek met halfschaduw en bescherm hem tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een speciale meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen meststoffen met te veel stikstof, dit kan de bloei verminderen. Verspreid de meststof gelijkmatig rond de plant en vermeng het licht met de bovenste laag grond.

  Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Dit helpt de wortels van de plant gezond te houden en beschermt tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt geplaatst om rotting te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla 'La France' groeit het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5.0 en 5.5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot kleurverandering van de bloemen. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met zure meststoffen.

  Bij de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplanten is het belangrijk om regelmatig het blad te controleren op spint, bladluizen en slakken. Spint kan bestreden worden met een speciale spray en bladluizen kunnen worden weggespoeld met water. Slakken kunnen worden gevangen met slakkenkorrels of biologische slakkenvallen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'La France' is een prachtige hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van roze naar blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De bloemen bloeien van de zomer tot in de herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduwrijke locaties. 'La France' kan worden gebruikt als solitaire plant of in groepen in de tuin of in een border. Het is een winterharde plant die regelmatig snoeien verdraagt om de vorm en grootte te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.