Hydrangea macrophylla 'Lanarth White'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' is een prachtige hortensia met grote witte bloemen die in bolvormige trossen groeien. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote struik en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Lanarth White' houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen kunnen verkleuren naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze hortensia is een mooie aanvulling in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een prachtige toevoeging aan uw tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist slechts basisverzorging, zoals regelmatig water geven en bemesten. Het is belangrijk om de plant op tijd te snoeien om de bloei te bevorderen en de vorm te behouden. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden.

  De Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dicht bij staan, zodat de Hydrangea voldoende licht en lucht krijgt.

  Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk om voldoende licht te krijgen, maar ze kunnen ook gedijen in schaduwrijke plekken. Zorg voor vruchtbare, goed doorlatende grond en regelmatig water geven.

  De plant heeft wekelijks gemiddeld 1-2 keer water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In drogere periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders door de nectarrijke bloemen. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere planten met verschillende bloeiperioden aan te planten voor een divers ecosysteem.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot augustus en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon, maar wellicht heeft hij af en toe wat bescherming nodig tegen de felle middagzon. Het is aan te raden om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen schadelijke effecten hebben bij consumptie. Het wordt aangeraden om deze plant niet in gerechten te verwerken en buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' heeft de eigenschap geluid te dempen door zijn dichte bladeren en stevige takken. Het kan helpen om geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte te verminderen.

 • Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' moet jaarlijks na de bloei gesnoeid worden. Verwijder oude bloemen en dun de struik indien nodig uit om een goede luchtstroom te bevorderen. Takken die van de hoofdtakken afwijken kunnen worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of kalkarm water.

  Deze plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en rijk is aan organisch materiaal voor optimale groei. Overbewatering moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Een goede bodemkwaliteit is belangrijk voor een tuinplant zoals deze. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn, met een neutrale pH-waarde. Zorg voor voldoende organisch materiaal en voedingsstoffen in de bodem voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is en goed doorlatend. Vermijd direct zonlicht en wind, dit kan de plant beschadigen.

  Tijdens de winterperiode is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro rond de wortels aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant af te dekken met een fleecedoek of noppenfolie om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat om de kans op schade door koude wind te minimaliseren.

  Deze plant houdt van een vochtige bodem en halfschaduw. Snoei dode takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je de doseringsinstructies op de verpakking volgt om overbemesting te voorkomen.

  Het is belangrijk om de bodem rondom deze plant te bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen en vocht vast te houden. Dit kan helpen om onkruidgroei te verminderen en de grondtemperatuur te reguleren. Kies voor organische mulch zoals bladeren, boomschors of compost voor de beste resultaten.

  De juiste zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal (pH 5,5-6,5). Een te hoge pH-waarde kan de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kun je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig inspecteren van de plant op tekenen van ongedierte is ook aan te raden. Daarnaast kun je preventieve maatregelen nemen door de plant te voorzien van voldoende voeding en water, zodat deze sterk en gezond blijft.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla 'Lanarth White' is een prachtige hortensia met grote witte bloemen die in bolvormige trossen groeien. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote struik en bloeit van de zomer tot de herfst. 'Lanarth White' houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De bloemen kunnen verkleuren naar lichtroze of blauw, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. Deze hortensia is een mooie aanvulling in elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.