Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace'

Hydrangea paniculata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' er en smuk og iøjnefaldende hortensia med store kegleformede blomsterklaser. Blomsterne skifter fra hvid til en dybrød farve, hvilket skaber en smuk kontrast i haven. Denne plante kan vokse sig stor og blomstrer i sommermånederne. 'Burgundy Lace' trives godt i solen eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Det er et populært valg for at tilføje farve og tekstur til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sit løv om efteråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' er vinterhård op til -15 grader Celsius. Denne plante kan nemt overvintre i vores klima. Det er en stærk haveplante, der er godt rustet til kolde temperaturer.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt og sørge for tilstrækkelig lys og luft omkring planten. Beskær om nødvendigt om foråret for en sund vækst og blomstring.

  Denne plante kræver en plads på cirka 1,5 til 2 meter bred og høj. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads til grenene at vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig luft- og lyscirkulation omkring planten.

  Ja, haveplanter, der trives i skyggen, kan trives godt på steder med lidt direkte sollys. Det er vigtigt at sørge for tilstrækkeligt fugt og næring, så planten forbliver sund og kan vokse godt. Nogle haveplanter kan endda vokse bedre i skyggen end i fuld sol.

  Haveplanter har normalt brug for vand omkring 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jorden de vokser i. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke drivvåd. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til en have, der ønsker at støtte økosystemet og fremme biodiversitet.

  Ja, Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' er god for biodiversitet, fordi blomsterne tiltrækker insekter til bestøvning og mad. Derudover giver planten ly til og muligheder for redebygning for små dyr som fugle. Bladeaffald om efteråret giver føde og læ for jordorganismer.

  Denne plante blomstrer i sommermånederne, normalt fra juni til august. Blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der godt kan tåle sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, blomsterne og bladene på Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' er ikke spiselige. Det kan føre til mavesmerter og andre sundhedsproblemer, hvis det indtages. Det bruges primært som en dekorativ haveplante.

  Ja, bladene og blomsterne på denne plante kan til en vis grad dæmpe lyd ved at opfange og absorbere lydsvibrationer. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i plantens omgivelser.

 • Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' bør beskæres bedst tidligt om foråret til tidlig sommer. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær de resterende grene til cirka 30 cm over jorden. Dette vil sikre en sund og velformet plante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at forhindre svampesygdomme.

  Denne plante trives bedst i løs og nærende pottemuld med god dræning. Det er vigtigt at kontrollere potten regelmæssigt for udtørring og vande planten efter behov. Tilføj regelmæssigt gødning til pottemulden under vækstsæsonen for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en neutral pH-værdi. Undgå for sur jord og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst. Tilsæt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at dække planten med et tykt lag muld eller blade. Det er også nyttigt at beskytte planten mod kold vind ved f.eks. at placere en vindskærm.

  For at opnå de bedste resultater, skal du beskære planten hvert år om foråret lige over jorden. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Tilføj organisk gødning om foråret for en sund vækst.

  Brug en organisk gødning om foråret for at få en god blomstring. Overgødsning kan føre til for meget bladvækst og for få blomster. Sørg for en afbalanceret ernæring med tilstrækkeligt med kvælstof, fosfor og kalium.

  Det er vigtigt at mulche 'Burgundy Lace' godt for at holde rødderne fugtige og kølige. En organisk mulch som kompost eller træflis kan hjælpe med at undertrykke ukrudtsvækst og beskytte planten mod ekstreme temperaturer. Sørg for, at muldlaget ikke er for tykt for at undgå rodrot.

  Haveplanter som Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' trives godt i en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. En for høj pH-værdi kan føre til misfarvning af blomsterne. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt.

  For haveplanter kan naturlige metoder som sprøjtning med sæbevand eller placering af lokkemidler til snegle og insekter hjælpe med at bekæmpe skadedyr. En anden mulighed er brugen af biologiske bekæmpelsesmidler, der er sikre for planten og miljøet. Forebyggelse er dog altid bedre end helbredelse, så regelmæssig kontrol af symptomer på skadedyr er afgørende.

 • Beskrivelse

  Hydrangea paniculata 'Burgundy Lace' er en smuk og iøjnefaldende hortensia med store kegleformede blomsterklaser. Blomsterne skifter fra hvid til en dybrød farve, hvilket skaber en smuk kontrast i haven. Denne plante kan vokse sig stor og blomstrer i sommermånederne. 'Burgundy Lace' trives godt i solen eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Det er et populært valg for at tilføje farve og tekstur til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.