Hydrangea paniculata 'Floribunda'

Hydrangea paniculata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea paniculata 'Floribunda' is een prachtige en rijkbloeiende pluimhortensia met grote, bolvormige bloemen die in de zomer verschijnen. De bloemen hebben eerst een groen-witte kleur, maar veranderen later naar roze of roodachtig. Deze plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die het goed doet in de zon tot halfschaduw. Hydrangea paniculata 'Floribunda' is een aanwinst voor de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hydrangea paniculata 'Floribunda' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar nieuw blad krijgt en bloeit in de zomer en herfst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij temperaturen onder -10 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koude winters.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem jaarlijks terug te snoeien. Verder heeft de plant weinig speciale verzorging nodig.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen, dus plant hem op minimaal een meter afstand van andere planten. De plant wordt ongeveer 2 meter hoog en 1,5 meter breed, dus zorg ervoor dat hij voldoende ruimte heeft om zijn volledige omvang te bereiken. Houd bij het planten ook rekening met de groeiruimte van de wortels.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs wat zon verdragen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is om de groei te bevorderen. Matige schaduw is ideaal voor deze plant.

  Hydrangea paniculata 'Floribunda' heeft 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die een habitat willen creëren voor deze nuttige bestuivers. Het zorgt voor een levendige tuin vol kleur en leven.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel aan kleine dieren in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de ecosystemen in de tuin.

  Deze plant bloeit van juli tot en met september en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea paniculata 'Floribunda' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het consumeren ervan kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden aangeduid.

  Ja, de Hydrangea paniculata 'Floribunda' heeft de eigenschap om geluid te dempen door zijn dichte bladstructuur en grote bladeren. Het kan daarom een goede keuze zijn als u op zoek bent naar een plant die geluidsdempend werkt in uw tuin. Let wel op dat het effect niet zo groot zal zijn als bij specifieke geluidsdempende materialen.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, door de dode of beschadigde takken weg te knippen. Ook kun je de plant snoeien om de vorm en grootte te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft voldoende water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de wortels van de plant en vermijd bladnattigheid om schimmelziekten te voorkomen.

  De plant gedijt goed in goed gedraineerde potgrond met een neutrale zuurtegraad. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  "Hydrangea paniculata 'Floribunda'" groeit het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet constant nat. Zorg voor een pH-waarde van de bodem tussen de 5,0 en 6,0 voor optimale groei. Voeg organisch materiaal toe aan de bodem voor een betere structuur en voeding voor de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen de felle middagzon. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant heeft bescherming tegen kou nodig in de winter, vooral tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of dennentakken om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei verouderde bloemen om de bloei te bevorderen. Strooi in het voorjaar wat meststof rond de plant voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar een langzaamwerkende meststof te gebruiken. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een goede bloemvorming en een gezonde groei. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een verminderde bloei.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken in de tuin. Het kan ook helpen om de wortels van planten te beschermen tegen extreme temperaturen en vochtigheid. Zorg ervoor dat de mulch laag niet te dik is en niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  Deze plant heeft graag een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  . Om ongedierte zoals bladluizen of spint te bestrijden, kan je de plant besproeien met een milieuvriendelijke zeepoplossing of een speciale plantenspray. Het regelmatig inspecteren van de bladeren en het verwijderen van aangetaste delen kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Hydrangea paniculata 'Floribunda' is een prachtige en rijkbloeiende pluimhortensia met grote, bolvormige bloemen die in de zomer verschijnen. De bloemen hebben eerst een groen-witte kleur, maar veranderen later naar roze of roodachtig. Deze plant kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die het goed doet in de zon tot halfschaduw. Hydrangea paniculata 'Floribunda' is een aanwinst voor de tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.