Hydrangea aspera sargentiana

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea aspera sargentiana er en stor, buskagtig plante med store, fløjlsagtige blade og iøjnefaldende, kugleformede blomsterhoveder. Blomsterne er normalt lyserøde til lilla i farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde forhold. Det er en hårdfør plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Hydrangea aspera sargentiana er en smuk tilføjelse til en have og kan også bruges som skæreblomst.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade om efteråret. Det er en løvfældende plante, der vil være nøgen om vinteren.

  Denne plante er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at give planten ekstra beskyttelse om vinteren, såsom muld eller et beskyttelsesovertræk. I strenge vintre kan det være nødvendigt at bringe planten indenfor eller dække den til med bobleplast.

  Hydrangea aspera sargentiana er en nem plante at vedligeholde. Sørg for en fugtig jord og placér planten på et sted med halvskygge. Beskær planten om foråret for at bevare formen og størrelsen.

  Hydrangea aspera sargentiana har brug for plads til at udvikle sig fuldt ud. Planter skal plantes mindst 100 cm fra hinanden. Denne plante kan nå en højde på omkring 2 meter og en bredde på 1,5 meter.

  Ja, Hydrangea aspera sargentiana trives godt i skyggefulde omgivelser og har ikke brug for meget direkte sollys for at vokse godt. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og sørge for god drænet jord for optimal vækst og blomstring. Planten kan også trives godt under træer eller buske, der giver lidt skygge.

  Planten har brug for vand cirka en til to gange om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at overvande den. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt, før du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de store, kugleformede blomster, der producerer nektar. Det er et attraktivt valg til haver, der fokuserer på at støtte bestøvende insekter.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter med dens blomster og nektar. Derudover giver den ly og mad til små dyr. Det er en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare op til 4 uger.

  Denne plante trives bedre i halvskygge eller skygge i stedet for direkte sollys. For meget eksponering for fuld sol kan skade planten og få den til at tørre ud. Det er derfor en god idé at placere planten et sted, hvor den får lidt beskyttelse mod solen.

  Nej, planten Hydrangea aspera sargentiana er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage dele af denne plante, da de kan være giftige. Det anbefales at bruge planten kun som en dekorativ haveplante.

  Ja, bladene og blomsterne på denne plante kan absorbere lyd og hjælpe med at dæmpe støj i omgivelserne. At plante flere eksemplarer tæt sammen kan forstærke effekten. At plante denne art i et udendørsområde kan også hjælpe med at reducere støjgener.

 • Beskær denne plante efter blomstringen ved at klippe de gamle blomsterhoveder væk til et par centimeter over jorden. Fjern eventuelt dødt træ og udtynd busken for at lade lys og luft passere igennem. Beskær ikke for kraftigt, da blomsterknopperne dannes tidligt på året.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Kontroller jorden regelmæssigt og vand den, hvis det er nødvendigt.

  Denne plante trives godt i fugtig og veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt, at pottemulden ikke tørrer ud, især i varme perioder. Brug en blanding af kompost og kokosfibre for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Sørg for, at jorden er neutral til let sur. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst på et sted med filtreret sollys eller halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og rig på næringsstoffer. Beskyt planten mod hård vind og frost.

  Det anbefales at dække planten med muld eller blade om vinteren for at beskytte rødderne mod frost. Det er også vigtigt ikke at beskære planten om efteråret, da det gør planten mere sårbar over for kulde. I strenge vintre kan det hjælpe at lægge et beskyttende klæde over planten.

  Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker halvskygge. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret og gød planten med organisk gødning om foråret og sommeren. Vand regelmæssigt i tørre perioder for at holde jorden fugtig.

  Sørg for, at jorden, hvor planten vokser, indeholder tilstrækkelige næringsstoffer ved regelmæssigt at tilføje organisk gødning. Gødning specielt til blomstrende planter kan også bruges til at stimulere vækst og blomstring. Overgødning bør undgås for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at dække jorden omkring denne haveplante med muld. Dette vil hjælpe med at holde på fugtigheden og reducere ukrudt. Vælg organisk muld såsom blade, træflis eller kompost.

  Hydrangea aspera sargentiana trives bedst i sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. sur gødning. En god surhedsgrad i jorden sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Det er vigtigt at kontrollere regelmæssigt for bladlus, spindemider og snegle på denne haveplante. Hvis planten bliver angrebet, kan skadedyrene bekæmpes med naturlige eller biologiske midler. Det er vigtigt at inspicere planten regelmæssigt og handle hurtigt for at forhindre skader.

 • Beskrivelse

  Hydrangea aspera sargentiana er en stor, buskagtig plante med store, fløjlsagtige blade og iøjnefaldende, kugleformede blomsterhoveder. Blomsterne er normalt lyserøde til lilla i farve og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge til skyggefulde forhold. Det er en hårdfør plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Hydrangea aspera sargentiana er en smuk tilføjelse til en have og kan også bruges som skæreblomst.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.