Hydrangea serrata 'Intermedia'

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea serrata 'Intermedia' is een compacte struik met ovale groene bladeren en bolvormige bloemhoofden. De bloemen zijn meestal lichtroze van kleur, maar kunnen ook paars of blauw worden, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hydrangea serrata 'Intermedia' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of borders, vooral vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hydrangea serrata 'Intermedia' is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in de lente weer nieuw blad zal krijgen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15°C. Het is belangrijk om hem goed te beschermen bij extreme kou. De plant kan het beste worden afgedekt met mulch of bladeren om hem te beschermen tegen vorst.

  Ja, de Hydrangea serrata 'Intermedia' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Deze plant heeft regelmatig water en voeding nodig, en moet worden gesnoeid om een gezonde groei te bevorderen. Verder is het belangrijk om de grond goed vochtig te houden en de plant te beschermen tegen felle zon.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en in de halfschaduw.

  Hydrangea serrata 'Intermedia' groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die gedijt in gedeeltelijke of volledige schaduw. Zorg voor voldoende vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de plant niet te lang droog staat om uitdroging te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege de nectar en de plaats waar ze zich bevinden. Het is een goede keuze voor tuinen die vlinders en bijen willen aantrekken.

  Ja, Hydrangea serrata 'Intermedia' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen en beschutting biedt aan kleine dieren. Het helpt bij het creëren van een gezonde en evenwichtige omgeving in uw tuin. Het is belangrijk om een verscheidenheid aan planten te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  Hydrangea serrata 'Intermedia' bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 2 maanden duren. Het is een aantrekkelijke tuinplant die langdurig kleur toevoegt aan de tuin.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon, maar moet wel voldoende bescherming krijgen tegen felle middagzon. Ook is het belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen kunnen hydrangea serrata 'Intermedia' goed tegen de volle zon, mits aan deze voorwaarden wordt voldaan.

  Nee, Hydrangea serrata 'Intermedia' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het kan giftig zijn voor mensen en dieren als het wordt ingenomen. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen.

  Ja, de Hydrangea serrata 'Intermedia' heeft een bladerdak dat geluid kan absorberen en daardoor een geluiddempend effect kan hebben in de tuin. Deze plant kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren. Het is echter geen vervanging voor speciale geluidsisolatie maatregelen.

 • Hydrangea serrata 'Intermedia' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, net voor de groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de struik terug tot de gewenste vorm. Snoei bloeitakken na de bloei terug tot de eerste paar knoppen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge perioden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor zuurminnende planten.

  Hydrangea serrata 'Intermedia' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een pH-waarde van de bodem tussen 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Voeg organische stof zoals compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Hydrangea serrata 'Intermedia' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Kies een plek in de tuin met vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Het is belangrijk om de wortels van deze plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren toe te voegen. Ook kan het helpen om de plant af te schermen tegen strenge wind en sneeuw. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden om de groei te stimuleren.

  Hydrangea serrata 'Intermedia' heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste in vochtige grond. Snoei dode bloemen en takken in het voorjaar om de groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar en zomer om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken om de groei en bloei te bevorderen. Meststoffen met een hoog kaliumgehalte kunnen de kleur van de bloemen verbeteren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om rotting te voorkomen.

  Hydrangea serrata 'Intermedia' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld speciale meststoffen voor zuurminnende planten. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen. Een goede verzorging en gezonde groei van de plant kan ook helpen om een ongedierteplaag te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hydrangea serrata 'Intermedia' is een compacte struik met ovale groene bladeren en bolvormige bloemhoofden. De bloemen zijn meestal lichtroze van kleur, maar kunnen ook paars of blauw worden, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Hydrangea serrata 'Intermedia' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan de tuin of borders, vooral vanwege de lange bloeiperiode en de aantrekkelijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.