Hydrangea serrata 'Preziosa'

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea serrata 'Preziosa' er en smuk og iøjnefaldende hortensia med blomster, der skifter fra lyserød til dyb rød. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene er mørkegrønne og har en oval form, hvilket giver planten et fyldigt og frodigt udseende. Hydrangea serrata 'Preziosa' trives bedst i fugtig og veldrænet jord i halvskygge. Det er en kompakt busk, der kan blive omkring 1,5 meter høj og er perfekt til både hække og potter på terrassen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Om vinteren mister den sine blade. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt ved temperaturer under -10 grader Celsius. Planten bør bedst dækkes til om vinteren med et lag muld eller blade.

  Hydrangea serrata 'Preziosa' er generelt let at vedligeholde. Sørg for tilstrækkelig vanding og et sted i halvskygge. Beskær døde grene om foråret for en sund vækst.

  Hydrangea serrata 'Preziosa' kræver en bredde på cirka 1,2 meter og en højde på 1 meter. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og modtage tilstrækkeligt sollys for optimal vækst. Plant hydrangeaen med mindst 60 cm afstand fra andre planter for de bedste resultater.

  Ja, Hydrangea serrata 'Preziosa' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives godt i fugtig, humusrig jord og kan også klare sig godt i en skyggefuld placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig vand, især i tørre perioder.

  Hydrangea serrata 'Preziosa' har brug for vand gennemsnitligt 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt og kun vande, når jorden føles tør.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de tiltrækkende blomster, der indeholder nektar. Dette kan være med til at tiltrække nyttige insekter i haven.

  Ja, Hydrangea serrata 'Preziosa' er god for biodiversiteten i haven. Planten tiltrækker forskellige insekter og tilbyder skjulesteder for små dyr. Derudover bidrager planten til mangfoldigheden af plantearter i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer ca. 3 til 4 måneder.

  Hydrangea serrata 'Preziosa' trives bedst i halvskygge eller skygge og tåler ikke skarpt sollys. Det er vigtigt at beskytte planten mod den varme eftermiddagssol for at undgå forbrænding af bladene. Det anbefales at plante planten et beskyttet sted.

  Nej, blomsterne og bladene fra Hydrangea serrata 'Preziosa' er ikke spiselige. Det anbefales ikke at indtage denne plante. Det er bedre at bruge denne plante til dekorative formål.

  Ja, "Hydrangea serrata 'Preziosa'" er lyddæmpende på grund af dens tætte blade og grene, der absorberer lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj i nærheden af planten. Det er dog ikke en komplet lydmur og vil ikke helt stoppe ekstremt høje lyde.

 • Hydrangea serrata 'Preziosa' skal skæres tilbage ret kraftigt, til et par knopper over jorden. Skær altid årligt på samme sted, ellers vil planten blive træt og give færre blomster. Skær gerne om foråret, efter frostperioden.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå dog, at rødderne står i vand for at forhindre rådne rødder.

  Brug gerne sur pottemuld til at plante denne haveplante. Sørg for at holde pottemulden godt fugtig, men ikke for våd. Omplant planten om nødvendigt hvert par år.

  En god drænende jord med tilstrækkelige næringsstoffer og en let sur pH er ideel til denne plantesort. Sørg for en jord med højt humusindhold og undgå stillestående vand for at forhindre rådne rødder. Tilsæt om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og blomstrer bedst på et sted med morgensol og eftermiddagsskygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod stærk vind og frost. Plant Hydrangea serrata 'Preziosa' om foråret eller efteråret for optimal vækst.

  For at beskytte Hydrangea serrata 'Preziosa' mod frost, kan du dække rødderne med muld eller halm. Derudover kan du også pakke grenene ind i jute eller en speciel vinterhylster. Pas på med at give for meget vand om vinteren, da det kan føre til rodrot.

  Denne plante har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at beskære planten årligt for at fremme væksten og blomstringen. Derudover anbefales det at gøde planten årligt for en sund vækst.

  Have behov for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstrende. Brug en generel gødning til blomstrende planter eller en speciel gødning til hortensiaer for de bedste resultater. Undgå overgødning, da dette kan forårsage skade på planten.

  Mulch er godt for planter at holde på fugtigheden og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, bark eller træflis. Påfør et lag mulch på ca. 5-10 cm omkring planten, men lad plads omkring stammen for at undgå rodrot.

  Hydrangea serrata 'Preziosa' foretrækker en sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 er ideel for denne plante at trives godt. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. gødning.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan naturlige metoder anvendes, såsom regelmæssig inspektion af planten og skylning af eventuelle skadedyr med vand. Derudover kan naturlige plantebeskyttelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrum anvendes til at bekæmpe skadedyr. Det er vigtigt at undgå, at planten bliver angrebet af skadedyr ved at holde den sund og stærk samt ved regelmæssig pleje.

 • Beskrivelse

  Hydrangea serrata 'Preziosa' er en smuk og iøjnefaldende hortensia med blomster, der skifter fra lyserød til dyb rød. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene er mørkegrønne og har en oval form, hvilket giver planten et fyldigt og frodigt udseende. Hydrangea serrata 'Preziosa' trives bedst i fugtig og veldrænet jord i halvskygge. Det er en kompakt busk, der kan blive omkring 1,5 meter høj og er perfekt til både hække og potter på terrassen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.