Hypericum olympicum

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hypericum olympicum er en flerårig plante, der tilhører Hypericaceae-familien og stammer fra Grækenland. Planten har smalle, lysegrønne blade og producerer klart gule blomster om sommeren. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og har brug for veldrænet jord. Hypericum olympicum bruges ofte i bede og stenbed på grund af dens iøjnefaldende blomster og stedsegrønne blade. Planten tiltrækker også sommerfugle og bier og kan bruges som en smuk bunddækkeplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer deres blade året rundt.

  Hypericum olympicum er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor ret godt tåle frost. Det anbefales at beskytte planten under hård frost med f.eks. et lag muld.

  Ja, planten er generelt lette at passe og kræver ikke meget specifik pleje. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og regelmæssigt beskære den for at bevare formen. Derudover trives planten godt i fuld sol til halvskygge.

  "Hypericum olympicum" har brug for mindst 50 centimeter plads for at vokse optimalt og udvikle sig. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads, så den kan sprede sig og blomstre godt. Sørg for tilstrækkelig luft og lys omkring planten for en sund vækst.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan endda trives i delvis skygge. Sørg dog for, at jorden er godt drænet og bliver regelmæssigt vandet. For meget skygge kan dog hæmme væksten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af forholdene. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne, og sørg for regelmæssigt at mærke jorden for at kontrollere, om planten har brug for vand.

  Ja, denne plante er tiltrækkende for sommerfugle og bier på grund af nektarrige blomster. Det er et attraktivt valg for haveentusiaster, der gerne vil tiltrække en mangfoldighed af insekter i deres have.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Derudover giver den ly til små dyr i haven.

  Planten blomstrer fra juni til september, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust plante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at forbruge dele af planten, da den kan indeholde giftige stoffer. Det er bedst at undgå at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Hypericum olympicum har lyddæmpende egenskaber takket være dens tykke blade og tætte vækst. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og gøre miljøet mere roligt. Det er et godt valg til at skabe en lyddæmpende have.

 • Det anbefales at beskære planten let efter blomstring for at fremme form og blomstring. Fjern døde eller syge grene og beskær planten tilbage til cirka en tredjedel af højden. Beskær ikke for hårdt, da dette kan hæmme vækst og blomstring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, ​​men heller ikke tørrer ud. Giv planten vand ved basen af stænglerne og undgå at gøre bladene våde for at forhindre svampesygdomme.

  Brug en velddræning pottemuld med en neutral surhedsgrad til denne plante. Sørg for at pottemulden er regelmæssigt fugtig, men ikke for våd. Tilføj om nødvendigt ekstra næring under vækstsæsonen.

  Hypericum olympicum trives bedst i godt drænet og næringsrig jord. En jord med en neutral pH-værdi er ideel for denne plante. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodældre.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering med god dræning i jorden. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og får tilstrækkeligt med fugt. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader.

  Det anbefales at beskytte planten mod lave temperaturer og frost om vinteren. Dette kan gøres ved at lægge muld omkring planten eller ved at dække planten til med et fleece-materiale. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand inden vinteren begynder.

  Sørg for en solrig placering og veldrænet jord. Vanding regelmæssigt, især under tørre perioder. Beskær efter blomstring for at holde planten pænt kompakt.

  Det er vigtigt at gøde Hypericum olympicum regelmæssigt i vækstperioden, helst med en afbalanceret gødning. Brug en organisk gødning for langvarig ernæring og undgå overgødskning for at undgå skade på planten.

  At mulche havenplanter er en god måde at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordtemperaturen. Brug organisk materiale som kompost, træflis eller halm og læg et lag rundt om plantens base. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stamme eller stængler.

  Planten trives bedst i sure til neutrale jordbunde. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 er ideel. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med passende gødning.

  Bekæmpelse af skadedyr i havplanter kan håndteres på forskellige måder, såsom regelmæssig inspektion, fjernelse af berørte blade og brug af naturlige bekæmpelsesmidler. Det er vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger for at holde planterne sunde og undgå skadedyrsproblemer. Ved alvorlige angreb kan det være nødvendigt at søge professionel hjælp.

 • Beskrivelse

  Hypericum olympicum er en flerårig plante, der tilhører Hypericaceae-familien og stammer fra Grækenland. Planten har smalle, lysegrønne blade og producerer klart gule blomster om sommeren. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i fuld sol og har brug for veldrænet jord. Hypericum olympicum bruges ofte i bede og stenbed på grund af dens iøjnefaldende blomster og stedsegrønne blade. Planten tiltrækker også sommerfugle og bier og kan bruges som en smuk bunddækkeplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.