Hypericum kalmianum 'Gemo'

Hypericum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hypericum kalmianum 'Gemo', ook wel bekend als hertshooi, is een compacte en winterharde struik met groenblijvende bladeren. Deze plant produceert prachtige gele bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Hypericum kalmianum 'Gemo' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in borders en rotstuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hypericum kalmianum 'Gemo' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. De plant kan goed overleven in ons klimaat.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de zon. Regelmatig snoeien helpt om de plant gezond te houden.

  Hypericum kalmianum 'Gemo' heeft ongeveer 60-80 cm aan ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Planten dienen op een onderlinge afstand van ongeveer 50 cm van elkaar geplaatst te worden. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de planten zich goed kunnen ontwikkelen.

  Hypericum kalmianum 'Gemo' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei van de plant verminderen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant te planten op een plek waar het voldoende zonlicht krijgt.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan verschillen afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant staat. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken door te veel water. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat u water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en nectarrijke bloesems. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivende insecten.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt zoals bijen en vlinders met zijn bloemen en het biedt beschutting voor kleine dieren. Het zorgt voor variatie en evenwicht in de tuin, wat bijdraagt aan een gezonde biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het erg warm is. In de volle zon kan de plant mooie bloemen produceren.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant voor in de tuin. Het consumeren van delen van de plant kan ongewenste gezondheidseffecten veroorzaken.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij zijn dichte groei en bladeren die geluidsgolven absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in een tuin of buitenruimte. Planten met deze eigenschap zijn ideaal voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer.

 • Het snoeien van deze plant gebeurt best in het voorjaar, na de bloei. Verwijder dode takken en snoei de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond. Zo stimuleer je nieuwe groei en behoud je een gezonde en compacte groeiwijze.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die relatief vochtig is. Een bodem met een neutrale pH-waarde wordt aanbevolen. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat de plant gevoelig is voor wortelrot. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind.

  In de winterperiode is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Daarnaast kan een beschermende doek of fleece worden gebruikt om de plant af te dekken tijdens extreme kou. Zorg ervoor dat de plant wel voldoende licht en luchtcirculatie krijgt tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Snoei dode takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de juiste voedingsstoffen te geven. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan voedingsstoffen, wat schadelijk kan zijn voor de plant.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grondtemperatuur te reguleren. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost of boomschors te gebruiken. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, en zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt aangebracht.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om optimale groei en bloei te bevorderen. Verzurende meststoffen kunnen worden gebruikt om de pH van de bodem aan te passen indien nodig.

  Maak van handschoenen gebruik wanneer u de plant behandelt. Controleer regelmatig op plagen zoals bladluizen en spintmijten. Gebruik een milieuvriendelijke insecticide indien nodig.

 • Omschrijving

  Hypericum kalmianum 'Gemo', ook wel bekend als hertshooi, is een compacte en winterharde struik met groenblijvende bladeren. Deze plant produceert prachtige gele bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Hypericum kalmianum 'Gemo' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en kan goed gebruikt worden als bodembedekker of in borders en rotstuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.