Ilex x altaclerensis 'Belgica'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex x altaclerensis 'Belgica' is een wintergroene hulstsoort met glanzende, donkergroene bladeren die stekelig zijn. Deze plant groeit als een dichte struik met een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van 2-3 meter bereiken. In het voorjaar produceert de 'Belgica' kleine witte bloemen die gevolgd worden door helderrode bessen in de herfst. Deze bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. Ilex x altaclerensis 'Belgica' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is ideaal voor het creëren van een natuurlijke afscheiding of als solitaire plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de winter wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig aandacht nodig. Het is winterhard en kan in zowel zon als schaduw groeien. Regelmatig snoeien bevordert de gezondheid en vorm van de plant.

  "Ilex x altaclerensis 'Belgica' heeft ruimte nodig om te groeien, daarom is het belangrijk om voldoende afstand te houden tussen andere planten. De plant kan het beste geplaatst worden in een ruime tuin of borders met voldoende licht en lucht."

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs beter gedijen in gedeeltelijke of volledige schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Met de juiste verzorging en omstandigheden zal de plant gezond en gelukkig groeien in de schaduw.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven aan indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Ja, Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door voedsel en schuilplaatsen te bieden aan vogels, insecten en andere dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben, omdat dit de diversiteit van het ecosysteem verhoogt. Het is dus goed voor de biodiversiteit om Tuinplanten zoals deze in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan enkele weken duren. Het is een tuinplant die vooral in de lenteperiode mooie bloemen laat zien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in droge periodes wanneer hij veel zonlicht krijgt.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar voor mensen en kunnen zelfs giftig zijn. Het wordt aanbevolen om ze niet te consumeren. Het beste is om de plant te bewonderen vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin.

  Ja, "Ilex x altaclerensis 'Belgica'" heeft een geluidsdempende werking door de dichtheid van de bladeren en het formaat van de plant. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Het plaatsen van deze plant bij een drukke weg of in een tuin kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei in het voorjaar na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip takken terug naar een gezonde zijtak. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de koude wintermaanden aanbreken.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Planten in potten hebben mogelijk vaker water nodig dan planten in de volle grond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding speciaal voor tuinplanten.

  De plant heeft een voorkeur voor vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en een neutrale tot zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede groei en bloei.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht zuur tot neutraal van pH. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant in te pakken met jute of vliesdoek om vorstschade te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorstperiode aanbreekt. Plaats de plant op een beschutte plek om beschadiging door koude wind te voorkomen.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Zorg voor voldoende vochtige en goed doorlatende grond. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Bij het bemesten van Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor een evenwichtige voeding, met name in het voorjaar en de zomer. Gebruik organische meststoffen of speciale meststoffen voor Tuinplanten voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen met een laag mulch om vorstschade te voorkomen. Mulch kan ook helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om schimmelproblemen te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de pH-waarde van 6 en 7. Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt voor de meeste tuinplanten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals deze soort, kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kun je een mengsel van water en zeep gebruiken om bladluizen en andere kleine insecten te bestrijden. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en voldoende luchtcirculatie om de weerstand van de plant te verhogen.

 • Omschrijving

  Ilex x altaclerensis 'Belgica' is een wintergroene hulstsoort met glanzende, donkergroene bladeren die stekelig zijn. Deze plant groeit als een dichte struik met een compacte groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van 2-3 meter bereiken. In het voorjaar produceert de 'Belgica' kleine witte bloemen die gevolgd worden door helderrode bessen in de herfst. Deze bessen zijn geliefd bij vogels en zorgen voor een kleurrijk accent in de tuin. Ilex x altaclerensis 'Belgica' gedijt goed in zowel zon als halfschaduw en is ideaal voor het creëren van een natuurlijke afscheiding of als solitaire plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.