Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' is een hulstachtige plant met glanzende, getande bladeren die groen zijn met een witte rand. Deze plant kan uitgroeien tot een kleine boom of grote struik en staat bekend om zijn decoratieve bladeren. In de herfst en winter produceert de plant rode bessen die vogels aantrekken en voor een kleurrijk accent zorgen. 'Argentea Marginata' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft een winterhard karakter, ideaal voor de meeste tuinen. Het is een veelzijdige en populaire plant die zowel als solitaire blikvanger of in een haag kan worden gebruikt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, "Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'" is groenblijvend. Het blijft het hele jaar door groen en verliest geen bladeren in de winter. Het behoudt zijn kleur en vorm gedurende alle seizoenen.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  "Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor een standplaats in de halfschaduw tot volle zon en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm en grootte van de plant te behouden."

  Deze plant heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de omgeving voldoende licht en vochtigheid biedt. Overweeg om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op een plek met weinig direct zonlicht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en de plant zal goed blijven groeien.

  De Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' heeft wekelijks water nodig. Dit kan variëren afhankelijk van de bodemvochtigheid en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft.

  Ja, de plant Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een goede toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit, omdat hij voedsel en beschutting biedt aan vogels en insecten. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin, wat bijdraagt aan een gezonde ecosysteem.

  Deze plant bloeit in mei en juni met kleine witte bloemen die gevolgd worden door rode bessen. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken en is afhankelijk van de weersomstandigheden. Na de bloei komen de bessen die tot in de winter aan de plant blijven zitten.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt ook goed in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Het is een sterke en veelzijdige tuinplant.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar voor mensen. Het wordt afgeraden om ze te consumeren. Het beste is om deze plant niet in de buurt van kinderen of huisdieren te laten groeien.

  Ja, hulst is een van de planten die geluid dempt in de tuin door zijn dichte bladerdek. Het kan helpen om het omgevingsgeluid te verminderen en zorgen voor een rustige omgeving. Hulst zorgt daarnaast ook voor privacy door zijn dichte bladerdek.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en vorm de plant naar wens. Snoei altijd met schoon en scherp gereedschap om de plant gezond te houden.

  De Tuinplanten heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten "Ilex aquifolium 'Argentea Marginata'" verlangt een goed doorlatende potgrond. Kies voor een grond die rijk is aan voedingsstoffen en houd de grond vochtig maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage.

  De Tuinplanten groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen bescherming nodig tegen strenge winterse omstandigheden. Het is raadzaam om de plant te beschermen met mulch, jute of anti-worteldoek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om vorstschade te voorkomen.

  De plant vraagt om regelmatig water en een goed doorlatende grond. Snoei de plant in het voorjaar voor een mooie vorm en om de groei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en zomer voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting voor een gezonde groei en bloei. Een algemene meststof voor tuinplanten kan worden gebruikt om de plant te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bemesting plaatsvindt volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om mulch te gebruiken rondom de wortelzone van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de wortels te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH tussen de 5.5 en 6.5 wordt ideaal bevonden voor optimale groei en gezondheid. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat blijft.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook regelmatig inspecteren en verwijderen van aangetaste bladeren kan helpen om plagen te voorkomen. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor de juiste groeiomstandigheden.

 • Omschrijving

  Ilex aquifolium 'Argentea Marginata' is een hulstachtige plant met glanzende, getande bladeren die groen zijn met een witte rand. Deze plant kan uitgroeien tot een kleine boom of grote struik en staat bekend om zijn decoratieve bladeren. In de herfst en winter produceert de plant rode bessen die vogels aantrekken en voor een kleurrijk accent zorgen. 'Argentea Marginata' gedijt goed in zon tot halfschaduw en heeft een winterhard karakter, ideaal voor de meeste tuinen. Het is een veelzijdige en populaire plant die zowel als solitaire blikvanger of in een haag kan worden gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.