Ilex aquifolium 'Bacciflava'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Bacciflava' is een variant van de Europese hulst met opvallende gele bessen. Deze hulstsoort heeft glanzend groen blad met stekelige randen en een compacte groeiwijze. De bessen zijn een belangrijke voedselbron voor vogels in de winter. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en is winterhard. De 'Bacciflava' is een decoratieve toevoeging aan tuinen en kan zowel solitair als in een haag worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een decoratieve uitstraling in de tuin. Deze eigenschap maakt hem ook populair voor het gebruik als haagplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst in de tuin.

  Ja, de Ilex aquifolium 'Bacciflava' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en klimaten. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte en gezonde groei.

  Ilex aquifolium 'Bacciflava' heeft ongeveer 1 meter ruimte nodig om te kunnen groeien en zich goed te ontwikkelen. Houd er rekening mee dat de plant uitlopers kan vormen, dus zorg voor voldoende ruimte om deze te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en heeft weinig zonlicht nodig. Het is een ideale plant voor schaduwrijke plekken in de tuin. De groei zal niet belemmerd worden door gebrek aan direct zonlicht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, de plant Ilex aquifolium 'Bacciflava' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Dit kan helpen bij de bestuiving en bijdragen aan een gezondere tuin.

  Ilex aquifolium 'Bacciflava' trekt vogels aan met zijn heldergele bessen in de herfst, die dienen als voedselbron. Daarnaast zorgt de plant voor beschutting en nestgelegenheid voor verschillende diersoorten. Hierdoor draagt hij bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  'Ilex aquifolium 'Bacciflava' bloeit in de maand mei en juni. De bloei kan duren tot ongeveer 2 of 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is aan te raden om de plant goed te verzorgen en regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen maagklachten veroorzaken. Het wordt daarom afgeraden om ze te consumeren. De plant is voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden.

  Sommige planten hebben een geluidsdempende werking, maar niet allemaal. Het is afhankelijk van de soort en de omgeving waarin de plant groeit. Tuinplanten kunnen ook helpen bij geluidsdemping in de tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en trim lichtjes om de vorm te behouden. Vermijd zware snoei, omdat dit de groei en bloei kan beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in stilstaand water staan om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, bij voorkeur mengsels die speciaal zijn ontwikkeld voor tuinplanten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten zoals Ilex aquifolium 'Bacciflava' moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde ontwikkeling van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats met voldoende zonlicht en beschutting tegen harde wind. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende bodem voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant te planten in een gematigd klimaat waar de temperatuur niet te extreem is.

  Om de plant te beschermen in de winterperiode is het aan te raden om mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met een laag stro of jute. Zorg ervoor dat de plant genoeg vocht en voedingsstoffen krijgt voor de winter om sterk en gezond te blijven. Vermijd het gebruik van kunstmatige warmtebronnen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Deze plant vraagt weinig onderhoud en kan goed tegen snoeien. Zorg voor een licht vochtige grond en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode takken om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Ilex aquifolium 'Bacciflava' hebben over het algemeen behoefte aan bemesting in het voorjaar en de zomer. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te gebruiken die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt bij het behouden van vocht in de grond, voorkomt onkruidgroei en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren te gebruiken als mulch. Vergeet niet om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen voor optimale resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de meeste tuinplanten ligt tussen de 6 en 7. Een te zure bodem kan worden aangepast door het toevoegen van kalk. Een te basische bodem kan worden aangepast door het toevoegen van bijvoorbeeld tuinturf.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte, zoals luizen of spint. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Het gebruik van een milieuvriendelijke insecticide kan ook effectief zijn bij het bestrijden van plagen.

 • Omschrijving

  Ilex aquifolium 'Bacciflava' is een variant van de Europese hulst met opvallende gele bessen. Deze hulstsoort heeft glanzend groen blad met stekelige randen en een compacte groeiwijze. De bessen zijn een belangrijke voedselbron voor vogels in de winter. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en is winterhard. De 'Bacciflava' is een decoratieve toevoeging aan tuinen en kan zowel solitair als in een haag worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.