Ilex aquifolium 'Ferox Argentea'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' is een bijzondere hulstsoort met stekelige bladeren en een opvallende zilverachtige kleur. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte, groenblijvende struik of kleine boom. De stekelige bladeren hebben een golvende rand en zijn zilverkleurig aan de onderzijde. In de herfst verschijnen er rode bessen die een mooie toevoeging zijn voor de tuin. De 'Ferox Argentea' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw en kan goed gebruikt worden als haagplant of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, wat zorgt voor een mooie en volle uitstraling in de tuin. Dit maakt het een populaire keuze voor borders en hagen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor de meeste tuinen in Nederland. Het is echter aan te raden om de plant te beschermen bij extreme vorst.

  De Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Deze plant kan goed gedijen in de tuin zonder al te veel moeite.

  De Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij goed kan gedijen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Ja, Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' groeit goed in de schaduw. Deze tuinplanten zijn zeer geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin en zullen daar goed gedijen. Zorg voor voldoende vochtige grond en bemesting voor optimale groei.

  De Tuinplant heeft gemiddeld een keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid zonlicht die de plant ontvangt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Het is aan te raden om pas water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een aanwinst voor de tuin omdat het helpt bij het bevorderen van biodiversiteit.

  'Ilex aquifolium 'Ferox Argentea'' draagt bij aan biodiversiteit doordat het bessen produceert die vogels aantrekken en als voedsel dienen. De plant biedt ook beschutting en nestgelegenheid voor verschillende dieren in de tuin. Door de aanwezigheid van deze plant kan de biodiversiteit in de tuin worden verhoogd.

  De Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed gedijen in de volle zon, maar ook in halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. De plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen.

  Nee, hulstbessen zijn giftig voor mensen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken als ze worden gegeten. Het wordt daarom sterk afgeraden om hulstbessen te consumeren. Het is beter om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de plant heeft dichte, leerachtige bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor enige geluidsdempende eigenschappen hebben. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen, vooral in combinatie met andere geluidsdempende materialen in de tuin. Het effect is echter niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of klimop.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat u scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer extra water.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en af en toe wordt bemest om de groei te bevorderen. Overmatig water geven moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  De beste bodem voor deze plant is vochtig en goed doorlatend, met een neutrale tot zure pH. Een bodem met een te hoge pH kan leiden tot chlorose en groeiproblemen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem voldoende vochtig is.

  De plant houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze vereisen winterbescherming om te voorkomen dat de vorst de bladeren beschadigt. Mulch kan helpen bij het isoleren van de wortels en het beschermen van de plant tegen extreme temperaturen. Het is ook aan te raden om de plant indien mogelijk tegen harde wind te beschermen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan het beste eens per jaar gesnoeid worden om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef bij droogte regelmatig water. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met een universele meststof voor tuinplanten. Dit kan het beste worden gedaan in het voorjaar en de zomer, volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus het is essentieel om de aanbevolen hoeveelheden te volgen.

  Het is aan te raden om in het voorjaar mulch aan te brengen rondom de wortelzone van de plant. Mulch kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies voor organische mulchmaterialen zoals compost, boomschors of bladeren.

  Deze plant heeft graag een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je kiezen voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Daarnaast kan het regelmatig controleren van de plant op ongedierte en het verwijderen ervan met de hand ook helpen bij de bestrijding. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de plant gezond te houden en ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Ilex aquifolium 'Ferox Argentea' is een bijzondere hulstsoort met stekelige bladeren en een opvallende zilverachtige kleur. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte, groenblijvende struik of kleine boom. De stekelige bladeren hebben een golvende rand en zijn zilverkleurig aan de onderzijde. In de herfst verschijnen er rode bessen die een mooie toevoeging zijn voor de tuin. De 'Ferox Argentea' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw en kan goed gebruikt worden als haagplant of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.