Ilex aquifolium 'Golden Queen'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Golden Queen' is een prachtige hulstsoort met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren hebben een opvallende gouden rand die zorgt voor een kleurrijk contrast in de tuin. In de herfst en winter produceert deze plant rode bessen die vogels aantrekken. De 'Golden Queen' is een langzaam groeiende struik die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Het is een populaire keuze voor het creëren van winterinterest en het toevoegen van kleur aan de tuin tijdens de koude maanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Ilex aquifolium 'Golden Queen' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een winterharde plant die perfect is voor in de tuin of als haag.

  De plant staat bekend als zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende bescherming te bieden tijdens strenge winterperiodes.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en voldoende water geven in droge periodes zal de plant goed laten groeien. De plant gedijt het beste op een plek met voldoende zonlicht en goed doorlatende grond.

  Ilex aquifolium 'Golden Queen' heeft ruimte nodig voor zijn wortelgestel om zich goed te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant te planten op een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter van andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te groeien tot zijn volle formaat.

  De Ilex aquifolium 'Golden Queen' groeit goed in de schaduw en kan ook gedijen op plekken met weinig zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage in de grond. Verder vereist de plant niet veel specifieke zorg in de schaduw.

  De Ilex aquifolium 'Golden Queen' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant "Ilex aquifolium 'Golden Queen'" is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, de plant trekt vogels aan die graag de bessen eten. De plant kan helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende diersoorten. Het biedt ook beschutting voor kleine dieren.

  De Tuinplant bloeit in mei en juni en de bloei kan 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Ilex aquifolium 'Golden Queen' kan goed tegen de volle zon en is geschikt voor zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond.

  De bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar voor mensen. Het consumeren van de bessen kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze bessen te eten.

  "Ilex aquifolium 'Golden Queen' is een groenblijvende tuinplant van gemiddelde grootte. Het dichte bladerdek absorbeert geluid en kan helpen bij het dempen van omgevingsgeluiden in de tuin. Het is geen officiële geluidsdempende plant, maar kan wel enige vermindering van geluid bieden."

 • Snoei deze plant bij voorkeur in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en snoei tot net boven een knoop. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap om infecties te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Ilex aquifolium 'Golden Queen' doet het het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond niet te laten uitdrogen. Potgrond met een licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te nat, anders kan het leiden tot wortelrot. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende voeding en organisch materiaal in de bodem.

  De Ilex aquifolium 'Golden Queen' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding van bladeren te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst en gure wind. Mulch rond de basis van de plant en bedek de kruin met een laag stro of bladeren. Bescherm de plant ook met een speciale winterhoes voor extra isolatie.

  Het onderhoud van deze plant bestaat uit regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden. Daarnaast is het belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Een keer per jaar bemesten in het voorjaar bevordert de groei en bloei van de plant.

  Tuinplanten hebben in het algemeen een matige hoeveelheid bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof voor hagen en struiken in het voorjaar, en herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Tuinplanten zoals Ilex aquifolium 'Golden Queen' hebben baat bij mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en deze regelmatig vernieuwd wordt.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met geschikte bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Voor deze tuinplant kan preventief gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum, helpen bij het voorkomen van plagen. Ook regelmatig controleren op bladluizen, spint en andere plagen kan helpen bij het tegengaan van ongedierte. In sommige gevallen kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Ilex aquifolium 'Golden Queen' is een prachtige hulstsoort met glanzende, groenblijvende bladeren. De bladeren hebben een opvallende gouden rand die zorgt voor een kleurrijk contrast in de tuin. In de herfst en winter produceert deze plant rode bessen die vogels aantrekken. De 'Golden Queen' is een langzaam groeiende struik die goed gedijt in zowel zon als schaduw. Het is een populaire keuze voor het creëren van winterinterest en het toevoegen van kleur aan de tuin tijdens de koude maanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.