Ilex aquifolium 'Myrtifolia'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex aquifolium 'Myrtifolia' er en kultivar af hulstplanten og er kendt for sine fine, mørkegrønne blade, der ligner dem på myrte. Denne plante har en kompakt vækst og kan vokse til en lille, tæt busk. 'Myrtifolia' blomstrer om foråret med små hvide blomster, der efterfølges af røde bær om efteråret, hvilket giver en dekorativ effekt. Denne hulstesort er vintergrøn og er dermed en smuk tilføjelse til haven året rundt. 'Myrtifolia' er et populært valg til hække eller som solitærplante i bede.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt.

  Planten er hårdføre ned til omkring -10 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at beskytte denne plante mod hård frost. Det anbefales at beskytte planten ved f.eks. at bruge muld eller fiberdug.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde. Den kræver lidt vand og beskæring og trives godt i de fleste jordtyper og lysforhold. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante.

  Ilex aquifolium 'Myrtifolia' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til både over og under jorden at vokse. Den endelige størrelse af planten kan variere afhængigt af vækstbetingelserne.

  Holly 'Myrtifolia' trives generelt godt i skyggen. Det er en stærk og vinterhård plante, der også trives godt på steder med mindre sollys. Sørg dog for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek regelmæssigt om jorden er tilstrækkeligt fugtig, inden du vander igen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med de små hvide blomster, der blomstrer om foråret. At tiltrække sommerfugle og bier hjælper med bestøvningen og bevaringen af biodiversiteten i haven.

  "Ilex aquifolium 'Myrtifolia' er et godt valg for biodiversitet, da den producerer bær, der tiltrækker fugle, og giver skjul til små dyr. Derudover giver planten variation i haven og kan tiltrække insekter, der er vigtige for naturen."

  Denne plante blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst i en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder. Vær opmærksom på, at planten i fuld sol kan være ekstra følsom over for udtørring.

  Nej, bærrene fra denne plante er giftige. At indtage dem kan medføre mavesmerter, diarré og muligvis opkastning. Det frarådes derfor at spise denne plante.

  Ja, denne plante er kendt for at være lyddæmpende. Den kan hjælpe med at reducere omgivende støj og skabe et mere roligt miljø. Planten har tætte blade, der absorberer lydbølger.

 • Det anbefales at beskære Ilex aquifolium 'Myrtifolia' om foråret eller efter frugterne er faldet af. Fjern døde, syge eller beskadigede grene og beskær resten af grenene for at bevare formen. Brug skarpt beskæringssværktøj for at lave en pæn snit.

  Ilex aquifolium 'Myrtifolia' har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at lade den blive gennemblødt. Det anbefales at give planten vand om morgenen, så vandet kan tørre op før natten falder på.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at holde jorden regelmæssigt fugtig, men pas på at rødderne ikke bliver for våde. En blanding af kompost og groft sand kan også anvendes til denne plante.

  Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig og humusrig. Sørg for, at jorden har en neutral til let sur pH-værdi.

  Denne plante trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og let sur til neutral med en pH-værdi. Beskyt planten mod stærk vind for at undgå bladskader.

  Haveplanter som disse har brug for beskyttelse mod frost om vinteren, især når de er unge og sårbare. Et lag muld kan hjælpe med at holde rødderne varme og forhindre frostskader. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand før frosten begynder for at undgå udtørring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret for at bevare den ønskede form. Tilføj organisk gødning for at fremme væksten.

  Det anbefales at tilføje organisk gødning som kompost eller koegødning til denne plante om foråret. Undgå at bruge kunstgødning, da det kan beskadige planten. Giv også planten regelmæssigt vand efter gødning for at sikre, at den optager næringsstofferne godt.

  Det er fordelagtigt at give denne plante muld for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som kompost, træbark eller blade. Sørg for, at muldlaget ikke anbringes for tæt på stammen for at forhindre råd.

  Denne plante trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl. Planter, der er følsomme over for jordens surhed, kan have svært ved at optage næringsstoffer.

  For skadedyrsbekæmpelse af haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for eventuelle skadedyr som bladlus, trips eller spindemider. Hvis det er nødvendigt, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes, såsom rovmider eller mariehøns. Sørg også for en god jordstruktur og tilstrækkelige næringsstoffer for at holde planten sund og modstandsdygtig mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Ilex aquifolium 'Myrtifolia' er en kultivar af hulstplanten og er kendt for sine fine, mørkegrønne blade, der ligner dem på myrte. Denne plante har en kompakt vækst og kan vokse til en lille, tæt busk. 'Myrtifolia' blomstrer om foråret med små hvide blomster, der efterfølges af røde bær om efteråret, hvilket giver en dekorativ effekt. Denne hulstesort er vintergrøn og er dermed en smuk tilføjelse til haven året rundt. 'Myrtifolia' er et populært valg til hække eller som solitærplante i bede.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.