Ilex aquifolium 'Pyramidalis'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ilex aquifolium 'Pyramidalis' is een hulstsoort met een opvallende piramidevormige groeiwijze. De bladeren zijn glanzend groen, leerachtig en hebben stekelige randen. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote tot grote struik of kleine boom. In de herfst produceert de 'Pyramidalis' rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hij is dus groenblijvend.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Winterbescherming kan nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om deze plant gezond te houden.

  Deze plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 100 cm breed en 400 cm hoog. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Houd rekening met andere planten en objecten die in de buurt staan en mogelijk de groei van de plant kunnen belemmeren.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een wintergroene struik die zelfs in de meest schaduwrijke tuinen goed gedijt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddelde hoeveelheden water nodig en moet regelmatig worden bewaterd. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven, maar dit kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is en voorkom dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  "Ilex aquifolium 'Pyramidalis' trekt geen vlinders en bijen aan vanwege het ontbreken van bloemen op deze plant. Het is voornamelijk een decoratieve bladhoudende struik die voornamelijk wordt gebruikt voor zijn opvallende vorm en glanzende bladeren."

  Ja, de Ilex aquifolium 'Pyramidalis' is goed voor biodiversiteit, omdat het vogels aantrekt met zijn bessen en een schuilplaats biedt voor kleine dieren. Daarnaast kan het bijdragen aan de diversiteit van de plantensoorten in de tuin.

  De plant bloeit in mei en juni en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral bij warm weer. Zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig voor mensen en kunnen ernstige maagpijn en andere symptomen veroorzaken als ze worden geconsumeerd. Het wordt daarom sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft dicht blad dat geluid kan absorberen en daardoor een geluidsdempend effect kan hebben. Het kan helpen om geluiden te reduceren in de omgeving waar de plant groeit.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei indien nodig lichtjes terug om de gewenste vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  Voor de optimale groei van deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond. Potgrond zorgt voor een goede drainage en voedingsstoffen die de plant nodig heeft voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te verversen om de plant te voorzien van verse voedingsstoffen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een normale tot vochtige bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te zwaar of te droog is. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Deze plant kan goed groeien in zowel zure als neutrale grond.

  De plant heeft wat extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral bij strenge vorst. Om de plant te beschermen kunnen mulch of een beschermende doek worden gebruikt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig snoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode, beschadigde of ongewenste takken. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met organische mest in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en schade aan de plant.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, omdat het de grond vochtig houdt en onkruidgroei tegengaat. Het is aan te raden om organisch materiaal zoals compost te gebruiken als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant komt.

  De Tuinplanten groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel te corrigeren met kalk of zwavel indien nodig. Een goede balans in de bodem pH zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Voorkom ongedierte door regelmatig de plant te inspecteren op symptomen. Gebruik indien nodig preventieve biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Houd de omgeving van de plant ook schoon en opgeruimd om ongedierte te ontmoedigen.

 • Omschrijving

  De Ilex aquifolium 'Pyramidalis' is een hulstsoort met een opvallende piramidevormige groeiwijze. De bladeren zijn glanzend groen, leerachtig en hebben stekelige randen. Deze plant kan uitgroeien tot een middelgrote tot grote struik of kleine boom. In de herfst produceert de 'Pyramidalis' rode bessen die geliefd zijn bij vogels. Het is een wintergroene plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.