Ilex x meserveae

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex x meserveae is een groenblijvende heester die vaak bekend staat als de hulst. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert in de herfst rode bessen die vogels aantrekken. Het is een compacte struik die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Ilex x meserveae is winterhard en kan goed tegen vorst. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire struik in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn mooie groene bladeren die ook in de winter kleur en structuur geven aan de tuin. Het is een goede keuze voor het creëren van een groenblijvende haag of als solitaire struik.

  De plant is goed winterhard en kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek neer te zetten tijdens de wintermaanden.

  De plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant voldoende water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Ilex x meserveae heeft gemiddeld een ruimte nodig van 1,5 tot 2 meter in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en te groeien in de tuin. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de grootte en vorm van de plant onder controle te houden.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een winterharde plant die houdt van vochtige grond en kan goed gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water indien nodig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Deze plant is niet vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, ik ben goed voor de biodiversiteit omdat ik bessen produceer die vogels aantrekken. Mijn bladeren bieden ook beschutting voor insecten en kleine dieren. Ik draag bij aan een gevarieerde en gezonde tuinomgeving.

  "Ilex x meserveae" bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2-3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, Ilex x meserveae is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftige bessen produceert en niet bedoeld is voor consumptie. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect vanwege de dichte bladeren en takken. Het kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Knip de takken terug tot net boven een knop of zijtak. Vermijd snoeien in de herfst of winter, omdat dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te verminderen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en goed doorlatend is. Kies voor een potgrond speciaal samengesteld voor Tuinplanten en zorg voor een goede drainage in de pot. Het regelmatig vervangen van de potgrond kan bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheidsgraad. De bodem dient vruchtbaar en licht zuur tot neutraal te zijn. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een plek in de volle zon tot lichte schaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind om bladverlies te voorkomen.

  Zorg ervoor dat je de plant goed mulcht met organisch materiaal voordat de winter begint. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een winddoek te plaatsen. Geef de plant geen water in de winter, dit kan leiden tot bevroren wortels.

  De plant dient in het voorjaar gesnoeid te worden om de vorm te behouden en oude takken te verwijderen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Pas op voor bladluizen en schimmelinfecties, deze kunnen de plant aantasten.

  De Tuinplanten heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof voor groene planten. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met een laag organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.5 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint en schimmelziekten. Door de plant goed te verzorgen en te voorzien van voldoende licht en water, kan de weerstand van de plant verhoogd worden. Bij ernstige plagen kan gebruik gemaakt worden van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Ilex x meserveae is een groenblijvende heester die vaak bekend staat als de hulst. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert in de herfst rode bessen die vogels aantrekken. Het is een compacte struik die goed gedijt in zowel volle zon als halfschaduw. Ilex x meserveae is winterhard en kan goed tegen vorst. Deze plant wordt vaak gebruikt als haagplant of als solitaire struik in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.