Ilex x meserveae 'Blue Angel'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ilex x meserveae 'Blue Angel' is een struik met glanzende, donkergroene bladeren die in de winter een blauwachtige tint krijgen. Het is een winterharde sierheester die compact groeit en een mooie bolvormige uitstraling heeft. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen, gevolgd door rode bessen in het najaar die vogels aantrekken. De 'Blue Angel' is een veelgebruikte hulstsoort in tuinen vanwege zijn mooie bladkleur en rode bessen die bijdragen aan de winterse uitstraling. Deze struik gedijt goed in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Ilex x meserveae 'Blue Angel'' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt de plant zeer geschikt voor een groene tuin, ook in de winter.

  Ilex x meserveae 'Blue Angel' is winterhard tot ongeveer -20°C. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  'Ilex x meserveae 'Blue Angel' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Het groeit het best op een plek met halfschaduw tot volle zon.'

  De plant vereist een ruime plantkuilt van ongeveer 40 x 40 x 40 centimeter per plant. Houd ongeveer 75 centimeter ruimte tussen elke plant zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de wortels om te groeien en voedingsstoffen op te nemen.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en bemest hem jaarlijks voor optimale groei.

  De 'Blue Angel' plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen kan de plant 1-2 keer per week water nodig hebben.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenvriendelijk vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor bestuivers en kan bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  'Ilex x meserveae 'Blue Angel'' draagt bij aan de biodiversiteit vanwege de bessen die vogels aantrekken. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren. De plant trekt verschillende insecten aan, wat ook bijdraagt aan de biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom afgeraden om ze te consumeren.

  Ja, hagen en struiken kunnen geluid dempen door het absorberen en blokkeren van geluidsgolven. Dit kan helpen bij het verminderen van lawaai van bijvoorbeeld verkeer of buren. Het is echter belangrijk om te weten dat de mate waarin een plant geluid dempt afhankelijk is van factoren zoals de dichtheid en grootte van het bladerdek.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken. Knip takken terug tot net boven een knop of scheut.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in water staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw water.

  De ideale potgrond voor deze plant is een mengsel van turf en compost, dat zorgt voor een goede waterdoorlaatbaarheid en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is met een pH tussen 5,5 en 6,5. Meng ook wat zand door de potgrond voor een betere drainage.

  Deze plant vereist een goed doorlatende, vochtige en humusrijke bodem. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot lichtzuur is en vermijd natte, zware grond. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en zorg voor een goede drainage.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind om schade aan de bladeren te voorkomen.

  Je kunt de plant beschermen tegen vorst door mulch rond de wortels aan te brengen en de plant in te pakken met een jute zak. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht heeft voordat de winter begint. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een gebouw staat, omdat dit de kans op vorstschade kan vergroten.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is zeer winterhard. Snoei indien nodig in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Gebruik in het voorjaar organische mest en in het najaar kunstmest met een hoog stikstofgehalte voor een goede groei en bloei. Voorkom overbemesting, omdat dit schade aan de plant kan veroorzaken. Regelmatig bewateren na het bemesten helpt om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulch de bodem rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten vereisen over het algemeen een lichtzure tot neutrale bodem pH. Een pH tussen 5,5 en 7,0 wordt doorgaans als ideaal beschouwd voor deze planten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren.

  : om ongedierte te voorkomen, kunt u regelmatig de plant inspecteren op luizen, spint en trips. Schud regelmatig de plant en verwijder handmatig eventueel aanwezig ongedierte. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Ilex x meserveae 'Blue Angel' is een struik met glanzende, donkergroene bladeren die in de winter een blauwachtige tint krijgen. Het is een winterharde sierheester die compact groeit en een mooie bolvormige uitstraling heeft. In het voorjaar bloeit de plant met kleine witte bloemen, gevolgd door rode bessen in het najaar die vogels aantrekken. De 'Blue Angel' is een veelgebruikte hulstsoort in tuinen vanwege zijn mooie bladkleur en rode bessen die bijdragen aan de winterse uitstraling. Deze struik gedijt goed in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.