Ilex meserveae Blue Maid

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ilex meserveae Blue Maid er en vinterhård hulstesort med skinnende, mørkegrønne blade og markante blå bær. Det er en kompakt busk, der langsomt vokser og har en rund form. Denne plante er populær på grund af sit dekorative udseende og bruges ofte som hækplante eller solitær busk i haven. Bærene fra Blue Maid hulsten er populære blandt fugle og tilføjer farve til vintermånederne. Denne sort trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kræver minimal vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at den beholder sine blade hele året rundt. Det er en smuk tilføjelse til haven, især om vinteren, når mange andre planter mister deres blade.

  Planten er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius. Disse haveplanter kan tåle kolde temperaturer og er velegnede til et tempereret klima. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren.

  Ja, planten kræver lidt vedligeholdelse og er meget vinterhårde. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og beskæring efter behov. Denne plante er selvbestøvende og producerer bær uden bestøvning fra en anden plante.

  Ilex meserveae Blue Maid har brug for plads til at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for tilstrækkelig plads i haven, så planten kan sprede sig godt. Tag højde for plantens endelige højde og bredde, når du bestemmer plantens placering.

  Ja, Ilex meserveae Blue Maid vokser godt i skyggen. Denne plante trives godt på et sted med lidt direkte sollys. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og god luftcirkulation.

  Denne plante kræver regelmæssigt vand, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Det anbefales at vande cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene.

  Ja, Ilex meserveae Blue Maid tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren i blomsterne. Dette skaber en biodivers og livlig have. Det er en værdifuld tilføjelse til det naturlige miljø.

  Ja, denne plante er fantastisk for biodiversitet, fordi den producerer bær, som tiltrækker fugle og giver ly til små dyr. Derudover hjælper den med bestøvningen ved at tiltrække bier og andre insekter. Den bidrager til en sund og mangfoldig haveomgivelser.

  "Ilex meserveae Blue Maid" blomstrer i månederne maj og juni, og blomstringsperioden varer ca. 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk og robust haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkelig vand ved høje temperaturer.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige og kan være giftige for mennesker og dyr. Det frarådes at indtage disse bær. Det er bedst at undgå planten og bærrene.

  Ja, denne plante har tætte blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Planten skal bedst beskæres om foråret for at bevare formen og fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og klip resten af grenene til ønsket længde. Brug en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Tjek regelmæssigt jordfugtigheden, før du giver vand igen.

  Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder. Vanding af planten regelmæssigt, især i tørre perioder.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd, men heller ikke for tør. En neutral til let sur jord er ideel for optimal vækst af denne haveplante.

  Planten trives bedst på et sted med fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og beskyt planten mod hård vind. Velegnet til haven eller som hækplante.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. For at undgå frostskade kan du dække planten med et lag muld eller beskyttende klude. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, men undgå at rødderne forbliver for våde.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare formen og stimulere væksten. Sørg for tilstrækkeligt med vand, især i tørre perioder. Gød planten en gang om året om foråret for optimal vækst og blomstring.

  Planten har brug for få næringsstoffer og kan trives i dårlig jord. Det anbefales at tilføje organisk gødning om foråret for en sund vækst. Vær opmærksom på ikke at bruge for meget gødning, da dette kan forårsage skade på planten.

  Mulching er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt hos denne haveplante. Brug organisk materiale som blade eller træflis til en naturlig beskyttelse mod elementerne. Sørg for, at muldlaget ikke bliver for tykt for at undgå rodrod.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plante er let sur til neutral. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 anbefales for god vækst og blomstring. En for sur eller for basisk jord kan forårsage problemer for planten.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter kan naturlige midler som neemolie eller pyrethrum anvendes. Det er også en god idé at regelmæssigt kontrollere for skadedyr og manuelt fjerne dem for at forebygge skadedyr. Om nødvendigt kan kemiske bekæmpelsesmidler også bruges, men dette frarådes ofte på grund af den skadelige indvirkning på miljøet.

 • Beskrivelse

  Ilex meserveae Blue Maid er en vinterhård hulstesort med skinnende, mørkegrønne blade og markante blå bær. Det er en kompakt busk, der langsomt vokser og har en rund form. Denne plante er populær på grund af sit dekorative udseende og bruges ofte som hækplante eller solitær busk i haven. Bærene fra Blue Maid hulsten er populære blandt fugle og tilføjer farve til vintermånederne. Denne sort trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kræver minimal vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.