Ilex x meserveae 'Blue Prince'

Ilex

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ilex x meserveae 'Blue Prince' is een wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren die een ovale vorm hebben. De plant kan uitgroeien tot een compacte struik en bereikt een hoogte van ongeveer 2 meter. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die later uitgroeien tot glanzende, donkerblauwe bessen die vogels aantrekken. De 'Blue Prince' gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen snoei. Het is een populaire keuze als heg of solitaire plant in de tuin vanwege zijn decoratieve bladeren en bessen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Ilex x meserveae 'Blue Prince' is groenblijvend. Deze tuinplant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij ook in de winter kleur aan de tuin geeft.

  "Ilex x meserveae 'Blue Prince' is winterhard tot ongeveer -20°C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen onder deze grens. De plant kan dus overleven in koudere klimaten."

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen. De plant gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden.

  De Ilex x meserveae 'Blue Prince' heeft ruimte nodig voor zijn langzaam groeiende gewoonte, met een uitgebreid wortelstelsel. Zorg voor een ruime plantplaats met voldoende afstand tot andere planten om zo de beste groeiomstandigheden te bieden. Het aanbevolen plantafstand tussen individuele planten is ongeveer 100 cm.

  Ja, Ilexen groeien goed in de schaduw, maar ze zullen het beste gedijen in lichte schaduw of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral in drogere periodes. Daarnaast is het raadzaam om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het extreem warm en droog weer is. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Let op de bladeren en voel aan de grond om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen trekken deze insecten aan vanwege de nectar die ze produceren. Dit kan bijdragen aan de bestuiving van de plant.

  Ilex x meserveae 'Blue Prince' draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin, aangezien vogels graag de bessen eten. De plant zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten. Het kan helpen om de diversiteit in de tuin te verhogen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en kan in zowel zon als halfschaduw groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes als hij in de volle zon staat.

  Nee, de bessen van Ilex x meserveae 'Blue Prince' zijn niet eetbaar. Het consumeren ervan kan maagklachten veroorzaken. Het is daarom belangrijk om deze plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluiddempend effect. Dit kan helpen om geluiden van buitenaf te verminderen in uw tuin. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan een rustige en ontspannen buitenruimte.

 • Snoei de plant in het voorjaar voor vormbehoud en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Gebruik scherpe snoeischaar om gezonde groei te stimuleren. Pas op met te veel snoeien, dit kan de bloei verminderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te voorkomen.

  De ideale potgrond voor deze plant is vochtig maar goed doorlatend. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De Ilex x meserveae 'Blue Prince' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende en zure bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en vrij is van onkruid. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  Deze plant vereist winterbescherming, vooral tijdens strenge vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg ervoor dat de wortels goed beschermd zijn tegen extreme kou.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Snoei indien nodig in het voorjaar. Geef regelmatig water tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals deze hebben in het voorjaar bemesting nodig met organische meststoffen. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor hagen of heesters. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  De Tuinplanten heeft regelmatig mulch nodig om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar houd het weg van de stam om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor zure bodems en groeit het beste in grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op aanwezigheid van bladluizen, spint, en witte vlieg. Gebruik insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen om het ongedierte te verwijderen. Een goede hygiëne rondom de plant kan ook helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Ilex x meserveae 'Blue Prince' is een wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren die een ovale vorm hebben. De plant kan uitgroeien tot een compacte struik en bereikt een hoogte van ongeveer 2 meter. In de lente produceert de plant kleine witte bloemen die later uitgroeien tot glanzende, donkerblauwe bessen die vogels aantrekken. De 'Blue Prince' gedijt goed in een vochtige, goed doorlatende bodem en kan goed tegen snoei. Het is een populaire keuze als heg of solitaire plant in de tuin vanwege zijn decoratieve bladeren en bessen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.