Indigofera heterantha

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Indigofera heterantha is een struik die behoort tot de vlinderbloemenfamilie en afkomstig is uit Azië en Afrika. Deze plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft kleine, paarse bloemen die in trossen groeien. De bladeren van de Indigofera heterantha zijn lancetvormig en donkergroen van kleur. Na de bloei vormen zich peulen met zaden die gebruikt kunnen worden om indigokleurstof te maken. Deze plant gedijt goed in volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de wintermaanden.

  "Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius, wat hem geschikt maakt voor ons klimaat. Zorg ervoor dat de grond goed wordt afgedekt en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. In strenge winters kan het nodig zijn extra bescherming te bieden, zoals een mulchlaag of vliesdoek."

  Ja, de Indigofera heterantha is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig speciale zorg en kan gedijen in verschillende bodem- en lichtomstandigheden. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig extra aandacht nodig heeft.

  Voor deze plant is het aan te raden om een ruimte van 50 cm tot 1 meter in de breedte te voorzien. De plant kan tot ongeveer 1,5 meter hoog groeien, dus zorg voor voldoende verticale ruimte. Houd ook rekening met eventuele zijwaartse verspreiding van de plant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon tot lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Indigofera heterantha is een vlinder- en bijenlokkende plant vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Deze plant trekt deze bestuivers aan door haar aantrekkelijke geur en kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijen en vlinders aantrekt.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders, bijen en andere insecten aantrekt met haar nectarrijke bloemen. Daarnaast kan het ook helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit door stikstof te fixeren. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan dus bijdragen aan een gezonde en gevarieerde ecosystemen.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige standplaatsen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het is beter om deze plant niet te consumeren. Het wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen.

  Ja, de plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en takken. Het kan helpen om achtergrondgeluiden te verminderen in de omgeving waar het geplant is.

 • Je kunt deze plant het best snoeien in het voorjaar of na de bloei om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot ongeveer 10-15 cm van de grond. Gebruik altijd schoon en scherp snoeigereedschap.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Laat de grond niet uitdrogen, maar zorg ook dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  De Indigofera heterantha gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pot waarin de plant groeit gaten heeft voor drainage. Een mengsel van potgrond, zand en compost is ideaal voor deze Tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Verrijken met organisch materiaal kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste in een zonnige of licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Het is een tuinplant die goed groeit in de volle grond of in een pot op het terras.

  In de winter heeft deze tuinplant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de wortels van de plant niet bevriezen tijdens koude periodes.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te bemesten voor een gezonde groei. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen in het voorjaar en zomer voor een gezonde groei en mooie bloei. Let op de dosering en volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen is gunstig voor de groei van deze plant omdat het vocht vasthoudt in de bodem en onkruid onderdrukt. Het is aan te raden om organisch materiaal te gebruiken als mulch, zoals bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de plant te voorkomen.

  Indigofera heterantha gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of zwavel. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei en bloei van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u natuurlijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep of het plaatsen van lokmiddelen voor insecten gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant voldoende gezond is, zodat deze beter bestand is tegen plagen. Als het probleem ernstig is, overweeg dan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

 • Omschrijving

  Indigofera heterantha is een struik die behoort tot de vlinderbloemenfamilie en afkomstig is uit Azië en Afrika. Deze plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft kleine, paarse bloemen die in trossen groeien. De bladeren van de Indigofera heterantha zijn lancetvormig en donkergroen van kleur. Na de bloei vormen zich peulen met zaden die gebruikt kunnen worden om indigokleurstof te maken. Deze plant gedijt goed in volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.