Indigofera kirilowii

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Indigofera kirilowii is een struik die behoort tot de vlinderbloemenfamilie en wordt vaak gebruikt voor zijn decoratieve bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en heeft bladeren die bestaan uit kleine deelblaadjes. De bloemen van Indigofera kirilowii zijn paars-roze van kleur en bloeien in de zomermaanden. Na de bloei vormt de plant peulen met zaden. Indigofera kirilowii gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie en volle uitstraling, zelfs in de wintermaanden. Het is een sterke en gemakkelijk te onderhouden tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn, zoals een mulchlaag of afdekking met noppenfolie.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem af en toe te bemesten. Verder is het goed om oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft veel ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten en obstakels om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  "Indigofera kirilowii" gedijt het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant toch voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. In de winter kan de plant minder water nodig hebben.

  Ja, Indigofera kirilowii trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Deze plant is een goede keuze voor tuinbezitters die graag meer biodiversiteit willen aantrekken in hun tuin.

  Ja, planten die insecten aantrekken en voedsel bieden dragen bij aan de biodiversiteit in tuinen. Ze stimuleren het ecosysteem en helpen bij het behouden van verschillende soorten planten en dieren. Het is daarom belangrijk om biodiversiteit te bevorderen door geschikte plantensoorten te kiezen voor de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen sterke wind.

  Nee, de plant Indigofera kirilowii is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben geluidsdempende eigenschappen. Deze eigenschap kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen in de tuin of binnenruimtes.

 • De plant kan in het voorjaar licht worden teruggesnoeid om de vorm te behouden en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om een ​​mooie snede te maken en de plant niet te beschadigen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in een laag water komen te staan.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant.

  De plant heeft winterbescherming nodig in de vorm van een dikke laag mulch of stro rond de basis van de plant. Daarnaast kan een lichte, ademende afdekking van fleece of jute worden gebruikt tijdens strenge vorstperiodes. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen sterke wind en vocht tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en geef de plant een meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Zorg voor voldoende zonlicht en een goed doorlatende grond.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor tuinplanten in het voorjaar en eventueel in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stengels wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem af en toe te meten en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een te lage of te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig controleren op ongedierte en handmatig verwijderen van plagen helpen de plant gezond te houden. Verder kan het aanbrengen van een mulchlaag rondom de plant ook helpen om ongedierte weg te houden.

 • Omschrijving

  Indigofera kirilowii is een struik die behoort tot de vlinderbloemenfamilie en wordt vaak gebruikt voor zijn decoratieve bloemen. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter en heeft bladeren die bestaan uit kleine deelblaadjes. De bloemen van Indigofera kirilowii zijn paars-roze van kleur en bloeien in de zomermaanden. Na de bloei vormt de plant peulen met zaden. Indigofera kirilowii gedijt goed in de volle zon en heeft een goed doorlatende grond nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.