Jasminum stephanense

Jasminum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Jasminum stephanense er en klatreplante med smukke, duftende lyserøde blomster, der vokser i klynger. Bladene er aflange og skinnende grønne i farven. Denne plante er stedsegrøn og kan nå en højde på cirka 2 meter. Jasminum stephanense blomstrer i sommermånederne og trives bedst på en solrig placering. Det er en populær plante til at dække skillevægge, pergolaer eller andre strukturer.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Hele året bevarer den sine grønne blade. Det er et populært valg som haveplante på grund af dens vedvarende grønne farve.

  Planten Jasminum stephanense er vinterhårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved lavere temperaturer for at undgå skader. Jasminum stephanense trives bedst, når den plantes på et beskyttet sted i haven.

  "Jasminum stephanense" er generelt nem at vedligeholde. Den har brug for regelmæssig vanding og sollys og trives godt i veldrænet jord. Beskær om nødvendigt efter blomstring for at opretholde en kompakt form.

  Jasminum stephanense har brug for cirka 2 til 3 meters plads for at kunne vokse godt. Sørg for tilstrækkeligt lys og en godt drænet jord for optimal vækst. Husk også at tage højde for eventuel støtte til plantens klatring.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er vigtigt at sørge for, at jorden forbliver fugtig, og at planten gødes regelmæssigt. I skyggen vil planten blomstre smukt med dens flotte blomster.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig og undgå at lade planten tørre ud. Overvanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Ja, denne haveplante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster, der producerer nektar. Det er et attraktivt valg for haveejere, der gerne vil støtte biodiversiteten.

  Haveplanter som "Jasminum stephanense" bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter og give dem føde. De kan være en værdifuld tilføjelse til haven og hjælpe med at understøtte diversiteten af planter og dyr. For at støtte biodiversiteten er det vigtigt at plante forskellige typer planter og sørge for et varieret levested.

  Planten blomstrer i månederne juni til september. Blomstringsperioden varer cirka 4 måneder. Det er smukke, velduftende blomster, der tiltrækker mange sommerfugle og bier.

  Planten kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at passe godt på planten og give nok vand i varme perioder. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold.

  Nej, planten "Jasminum stephanense" er ikke spiselig. Det er vigtigt ikke at indtage dele af denne plante, da den kan være giftig for mennesker og dyr. Det anbefales derfor kun at spise planter, der er kendt for at være sikre at spise.

  Ja, nogle haveplanter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres tætte blade og grene. Planter kan absorbere lydbølger og dermed reducere omgivelsesstøj. Det afhænger dog af den specifikke planteegenskab og det miljø, hvor den vokser.

 • Denne plante bør bedst beskæres efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær de resterende grene lidt tilbage for at fremme en kompakt vækst. Brug skarpt og rent beskæringredskab for ikke at beskadige planten.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne konstant står i vand. Giv vand ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodrot. Brug en potte med drænhuller for at lade overskydende vand løbe væk.

  Planten trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke bliver for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå beskadigelse.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte Jasminum stephanense mod hård frost. Dette kan for eksempel gøres ved at dække planten med et tykt lag mulch eller blade. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted for at undgå frostskader.

  Planten kræver fuld sol og veldrænet jord. Beskær om foråret for at fremme væksten og fjerne døde grene. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  Brug en universal blomstrende plantemøde for at gøde denne plante. Gød planten om foråret for en god vækst og blomstring. Giv planten regelmæssigt vand efter gødning.

  Mulch anbefales til denne haveplante for at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag på cirka 5-10 cm rundt om planten, men sørg for, at mulchen ikke bliver lagt op ad stammen for at undgå råd.

  Haveplanter som Jasminum stephanense trives bedst i en let sur til neutral jord. Ideelt set bør pH-værdien ligge mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv.

  Det er vigtigt regelmæssigt at inspicere planten for skadedyr som bladlus, trips og spindemider. Brug om nødvendigt biologiske bekæmpelsesmidler eller lokkefælder for at løse problemet. Det er også en god idé at holde planten ren ved regelmæssigt at fjerne døde blade og planterester.

 • Beskrivelse

  Jasminum stephanense er en klatreplante med smukke, duftende lyserøde blomster, der vokser i klynger. Bladene er aflange og skinnende grønne i farven. Denne plante er stedsegrøn og kan nå en højde på cirka 2 meter. Jasminum stephanense blomstrer i sommermånederne og trives bedst på en solrig placering. Det er en populær plante til at dække skillevægge, pergolaer eller andre strukturer.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.