Kerria japonica 'Picta'

Kerria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kerria japonica 'Picta' is een prachtige struik met opvallende bonte bladeren die groen en crèmekleurig zijn. Deze plant bloeit in het voorjaar met mooie, gele bloemen die de tuin opfleuren. Kerria japonica 'Picta' gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde struik die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin met zijn opvallende bladeren en vrolijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Kerria japonica 'Picta' is niet groenblijvend. In de winter verliest deze plant zijn bladeren. Het is een bladverliezende struik.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen. Deze plant is geschikt voor de meeste tuinen in Nederland.

  Ja, de Kerria japonica 'Picta' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in de meeste omgevingen. Regelmatig snoeien kan helpen om de plant gezond te houden.

  Voor deze tuinplanten is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben, zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd bij het planten een afstand van ongeveer 1,5 tot 2 meter aan tussen elke plant. Zo krijgen ze genoeg ruimte om te groeien en kunnen ze zich optimaal vertakken.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei vertragen en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft wekelijks water nodig. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten uitdroogt.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectar en kleur. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die vlinders en bijen aantrekken. Daarnaast biedt het bladerdak beschutting voor kleine dieren en insecten. De plant draagt bij aan een gezonde ecologische omgeving in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloeiperiode duurt enkele weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen zonlicht.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren in tuinen en landschappen. Het consumeren van de plant kan leiden tot vergiftiging.

  Veel planten hebben een bepaald vermogen om geluid te dempen, maar over het algemeen zijn tuinplanten niet specifiek bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Er zijn echter enkele soorten die kunnen helpen om geluid te absorberen, zoals bijvoorbeeld hagen of bomen. Het effect zal echter beperkt zijn en hangt af van verschillende factoren zoals de dichtheid en hoogte van de beplanting.

 • Kerria japonica 'Picta' kan het beste worden gesnoeid na de bloei, om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Snoei dode, beschadigde of kruisende takken weg om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd het laten uitdrogen van de grond tussen gietbeurten.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende humus bevat voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Kerria japonica 'Picta' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. De grond mag neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de standplaats goed doorlatende grond heeft. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de basis. Daarnaast kunt u de plant beschermen met een speciale vorstbeschermingsdoek. Het is belangrijk om de plant in de winter niet te snoeien om vorstschade te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Een jaarlijkse snoeibeurt na de bloei kan helpen om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Het is aan te raden om de plant twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar en in de nazomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de doseringsinstructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulch kan worden gebruikt rond de wortelzone van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het handhaven van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voeding aan de grond toevoegen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan hierbij helpen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals regelmatig inspecteren op eventuele plagen. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte in de tuin. Indien nodig kunnen milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Kerria japonica 'Picta' is een prachtige struik met opvallende bonte bladeren die groen en crèmekleurig zijn. Deze plant bloeit in het voorjaar met mooie, gele bloemen die de tuin opfleuren. Kerria japonica 'Picta' gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon en kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Het is een winterharde struik die weinig onderhoud nodig heeft en goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Deze plant is een mooie toevoeging aan elke tuin met zijn opvallende bladeren en vrolijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.