Kerria japonica 'Pleniflora'

Kerria japonica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kerria japonica 'Pleniflora', ook bekend als de dubbelbloemige Japanse kerria, is een kleine struik die in het voorjaar opvalt door zijn overvloedige bloei van dubbele, gele bloemen. De bloemen hebben een unieke vorm en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Kerria japonica 'Pleniflora' is winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire struik of als onderdeel van een gemengde border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Kerria japonica 'Pleniflora' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. De plant is bladverliezend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke en winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. De plant kan dus prima overleven in Nederlandse winters.

  Kerria japonica 'Pleniflora' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Het vereist minimale verzorging en gedijt goed in de meeste bodemsoorten. Het is ook winterhard en heeft weinig last van ziekten of plagen.

  De Kerria japonica 'Pleniflora' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om gezond te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te voorzien zodat de plant niet te dicht op andere beplanting staat en voldoende licht en lucht krijgt. Het is aangeraden om de plant regelmatig te snoeien om de groei en vorm van de plant te controleren.

  Kerria japonica 'Pleniflora' groeit goed in de schaduwrijke gebieden en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het kan echter minder bloemen produceren in de schaduw in vergelijking met planten die in de volle zon groeien. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven en de grond te bemesten om de groei te bevorderen.

  Kerria japonica 'Pleniflora' heeft in principe wekelijks water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege het helpen bevorderen van de biodiversiteit. Het is dus zeker vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, de Kerria japonica 'Pleniflora' is goed voor biodiversiteit omdat het nectar biedt aan bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuil- en nestplaats voor kleine dieren. De diverse bloemen trekken verschillende soorten insecten aan, waardoor het ecosysteem in de tuin verrijkt wordt.

  Deze plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en goed groeiende plant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van de plant kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant kan geluidsdempend werken doordat de bladeren en takken geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidswerende materialen. Het is vooral geschikt voor het verbeteren van de algemene akoestiek in een tuin of buitenruimte.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken jaarlijks in het vroege voorjaar. Knip de takken tot ongeveer 5 cm boven de grond af voor een gezonde en volle groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water, zodat de bladeren overdag kunnen opdrogen.

  De plant groeit het beste in vochtige, humusrijke potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bijmesten van de plant kan de groei en bloei bevorderen.

  De Kerria japonica 'Pleniflora' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en een goede lucht- en waterhuishouding heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte of droge plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor winterbescherming is het belangrijk om de plant af te dekken met bladeren of stro tijdens koude periodes. Vermijd het snoeien van de plant in de herfst, zodat deze beter bestand is tegen vorst. Geef de plant voldoende water voordat de vorstperiode begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond. Snoei jaarlijks na de bloei om de vorm en bloei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft van maart tot september regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik hiervoor een algemene meststof voor tuinplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot beschadiging van de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulchen is een nuttige techniek om de grond rondom deze tuinplant te bedekken en vocht vast te houden. Het kan helpen om onkruidgroei te verminderen en de plant te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost als mulch.

  De Kerria japonica 'Pleniflora' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel kalk toe te voegen indien nodig. Te zure grond kan de groei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op luizen, spint en bladluizen. Deze kunnen schade toebrengen aan de bladeren en bloemen. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Kerria japonica 'Pleniflora', ook bekend als de dubbelbloemige Japanse kerria, is een kleine struik die in het voorjaar opvalt door zijn overvloedige bloei van dubbele, gele bloemen. De bloemen hebben een unieke vorm en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. De Kerria japonica 'Pleniflora' is winterhard en vereist weinig onderhoud, waardoor het een populaire keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners. Deze plant kan worden gebruikt als solitaire struik of als onderdeel van een gemengde border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.