Laburnum watereri

Laburnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Laburnum watereri, ook wel de goudenregen genoemd, is een sierlijke boom met een opvallende bloeiwijze. De boom krijgt in het voorjaar hangende trossen met heldergele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er langwerpige peulen aan de boom die giftig zijn als ze worden ingenomen. Laburnum watereri wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn prachtige bloemen en elegante groeiwijze. Deze boom vraagt een zonnige standplaats en goed doorlatende grond om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Laburnum watereri is een bladverliezende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is dus geen groenblijvende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om bij extreme vorst extra bescherming te bieden, zoals bijvoorbeeld afdekken met noppenfolie. Over het algemeen kan deze plant goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende.

  Laburnum watereri heeft ruimte nodig om vrij te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg dat de plant voldoende ruimte heeft om zijn takken uit te kunnen strekken. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Laburnum watereri groeit het beste in de volle zon en verdraagt geen schaduw. Het is een zonminnende plant die behoefte heeft aan voldoende zonlicht om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Laburnum watereri heeft een gematigde waterbehoefte en moet ongeveer 1-2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt om wateroverlast te voorkomen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. Het kan een positieve bijdrage leveren aan de lokale ecosysteem.

  Ja, de Laburnum watereri trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, wat de biodiversiteit kan bevorderen in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren, waardoor het ecosysteem in de tuin verrijkt kan worden. Het is dus een goede toevoeging voor de biodiversiteit.

  Laburnum watereri bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei kan enkele weken duren.

  De Laburnum watereri kan goed tegen volle zon en houdt van een zonnige standplaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. De plant gedijt het beste in een zonnige en goed doorlatende bodem.

  Nee, de zaden van deze plant zijn giftig en mogen niet gegeten worden. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van de plant. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, planten hebben een beperkt vermogen om geluid te absorberen, maar het effect is meestal niet significant. Het is daarom niet de meest effectieve manier om geluid te dempen in een tuin. Andere methoden, zoals het plaatsen van geluidsschermen, zijn vaak effectiever.

 • Laburnum watereri kan het beste gesnoeid worden na de bloei in het late voorjaar of vroege zomer. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en dun de plant uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Knip takken terug tot op een zijtak of de hoofdstam.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Laburnum watereri gedijt goed in vruchtbare, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende tuinplanten.

  Laburnum watereri groeit het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Vermijd te zware kleigrond en zorg voor een zonnige standplaats voor optimale groei.

  Laburnum watereri gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen koude temperaturen en vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of jute. Zorg er ook voor dat de plant goed beschermd staat tegen harde wind.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant regelmatig om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid te bevorderen.

  Om de groei en bloei van deze tuinplant te bevorderen, is het raadzaam om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en breng deze gelijkmatig rond de plant aan. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus volg de instructies op de verpakking en geef de plant niet te veel meststoffen.

  Mulch houdt de grond vochtig en beschermt de wortels tegen de kou in de winter. Het kan organisch materiaal zoals compost of boomschors zijn. Gebruik een laag mulch van ongeveer 5-10 cm rond de planten.

  Een neutrale tot lichtzure bodem is ideaal voor de groei van deze plant. Een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 wordt aanbevolen. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is.

  Voor ongediertebestrijding bij tuinplanten is het aan te raden om regelmatig de plant te controleren op insecten en deze handmatig te verwijderen. Indien nodig kan een milieuvriendelijk insecticide worden gebruikt. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water te geven en de juiste voedingsstoffen toe te dienen.

 • Omschrijving

  Laburnum watereri, ook wel de goudenregen genoemd, is een sierlijke boom met een opvallende bloeiwijze. De boom krijgt in het voorjaar hangende trossen met heldergele bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Na de bloei verschijnen er langwerpige peulen aan de boom die giftig zijn als ze worden ingenomen. Laburnum watereri wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen vanwege zijn prachtige bloemen en elegante groeiwijze. Deze boom vraagt een zonnige standplaats en goed doorlatende grond om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.