Lavandula angustifolia 'Middachten'

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lavandula angustifolia 'Middachten' is een compacte en geurige lavendelcultivar met grijsgroene bladeren en donkerpaarse bloemen. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. 'Middachten' is geschikt voor het kweken in borders, rotstuinen en potten. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die goed gedijt in de volle zon. Door regelmatig snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, lavendel is een groenblijvende plant die het hele jaar door groen blijft. Het behoudt zijn bladeren, zelfs in de winter. Lavendel kan dus als groenblijvend beschouwd worden.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens vorstperiodes. Het is aan te raden om de plant te mulchen en af te dekken met bijvoorbeeld stro.

  Ja, Lavendel is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig inspanning. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond voor het beste resultaat. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

  De plant heeft ongeveer 50 tot 60 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de plant en andere planten in de tuin. Zorg ook voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

  De Lavandula angustifolia 'Middachten' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer of tijdens droge periodes eventueel wat vaker water.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geur en bloemen die nectar bevatten. Het is een favoriete plant voor vlinders en bijen in de tuin vanwege de overvloedige voedselbron die het biedt. Het is een belangrijke plant voor de biodiversiteit in de tuin.

  Lavendel is een populaire tuinplant die bijen, vlinders en andere insecten aantrekt vanwege de nectarrijke bloemen. Door het aanplanten van lavendel kunnen tuinen bijdragen aan de bevordering van biodiversiteit. Het zorgt voor een divers ecosysteem en draagt bij aan het behoud van verschillende dieren in de omgeving.

  De plant bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt om smaak toe te voegen aan gerechten of dranken. Het is belangrijk om biologische en onbespoten bloemen te gebruiken voor consumptie. Eetbare bloemen moeten altijd met mate worden geconsumeerd om eventuele allergische reacties te voorkomen.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door zijn dichte bladeren en takken. Het kan helpen om lawaai van buiten te verminderen en een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Het snoeien van lavendel moet jaarlijks worden uitgevoerd om de plant compact en gezond te houden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar door de uitgebloeide bloemen en ongeveer een derde van de takken weg te knippen. Zorg ervoor dat je niet te diep snoeit om de groei van de plant niet te belemmeren.

  De plant heeft matig water nodig en houdt van goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant in de zomer regelmatig water, maar verminder dit in de wintermaanden.

  De Tuinplanten "Lavandula angustifolia 'Middachten'" heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant niet te veel water te geven. Een potgrond speciaal voor mediterrane planten kan helpen bij het behoud van de juiste voedingsstoffen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd wateroverlast. Het is ook belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Bedek de plant met stro, bladeren of een dikke laag mulch. Zorg ervoor dat de plant goed droog is voordat de vorst toeslaat om rot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Snoei regelmatig na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en droge grond. Bemest de plant in het voorjaar met een lichte organische meststof. Gebruik geen meststoffen met een hoog stikstofgehalte om de groei van de plant te beperken en de geur van de bloemen te versterken.

  Het is raadzaam om Lavandula angustifolia 'Middachten' te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulchen kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde bodemstructuur en het behouden van een gelijkmatige temperatuur rond de wortels van de plant. Het wordt aanbevolen om de mulchlaag jaarlijks te vernieuwen voor optimale resultaten.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot kalkrijke bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 8. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste delen. Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen, zoals het planten van companion plants die helpen bij het afweren van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar worden over het algemeen afgeraden vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid.

 • Omschrijving

  Lavandula angustifolia 'Middachten' is een compacte en geurige lavendelcultivar met grijsgroene bladeren en donkerpaarse bloemen. Deze plant wordt ongeveer 30-40 cm hoog en bloeit in de zomermaanden. 'Middachten' is geschikt voor het kweken in borders, rotstuinen en potten. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die goed gedijt in de volle zon. Door regelmatig snoeien kan de plant compact en bossig worden gehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.