Lespedeza thunbergii

Lespedeza

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lespedeza thunbergii, ook wel bekend als de Japanse struikklaver, is een bladverliezende struik met een opgaande groeivorm. De plant produceert prachtige hangende trossen met kleine lichtpaarse bloemen van augustus tot september. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur. Lespedeza thunbergii groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is een mooie aanvulling voor de tuin vanwege zijn sierlijke bloemen en aantrekkelijke bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Lespedeza thunbergii is een bladverliezende plant. tijdens de winter zullen de bladeren van de plant afvallen en in de lente zullen er nieuwe bladeren groeien. Deze plant behoort tot de categorie van Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het staat bekend om zijn goede winterhardheid en kan goed overleven in koudere klimaten. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, Lespedeza thunbergii is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in verschillende soorten grond en klimaten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien om de groei te bevorderen.

  Lespedeza thunbergii heeft ruimte nodig op een zonnige locatie in de tuin en kan uitgroeien tot een hoogte van 1 tot 2 meter. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich volledig te kunnen ontwikkelen en te zorgen voor een goede luchtcirculatie rondom de plant.

  De Lespedeza thunbergii groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag ontvangt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloemen en een minder compacte groei.

  Lespedeza thunbergii heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en het weer. Het is belangrijk om de grond te controleren voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat staat. Het is beter om iets te weinig water te geven dan te veel.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het trekt deze nuttige insecten aan en helpt daarmee bij de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Lespedeza thunbergii is een nectar- en stuifmeelplant die bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is dus een goede plant voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus en september en bloeit ongeveer 4 tot 6 weken lang.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water en bescherming tegen harde wind, vooral op warme dagen. Over het algemeen doet deze plant het goed in zonnige plekken in de tuin.

  Nee, de plant Lespedeza thunbergii is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft de eigenschap om geluiden te dempen dankzij de dichte vegetatie en bladeren. Dit kan helpen om geluiden in de omgeving te verminderen. Het planten van meerdere exemplaren kan een effectieve geluidsdemping creëren.

 • Voor deze plant is het aan te raden om na de bloei de takken terug te snoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond. Verwijder ook dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei elk jaar in het vroege voorjaar voor een optimale bloei.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant in plaats van bovenop de bladeren.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich te verspreiden en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Voeg indien nodig meststoffen toe om de groei te stimuleren.

  De Tuinplant Lespedeza thunbergii gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en voldoende vocht vasthoudt. Vermijd zware, compacte grond en zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het aan te raden om een dikkere laag mulch rond de wortels aan te brengen en de plant goed water te geven voordat de vorst begint. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een beschermende doek of plastic op zeer koude dagen. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar terug te snoeien, nadat de vorstgevaar is geweken.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en is redelijk winterhard. Snoei de plant in het voorjaar om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode takken en bloemen regelmatig voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om te letten op de behoeften van de specifieke plant, zoals de hoeveelheid stikstof, fosfor en kalium die nodig is voor optimale groei. Te veel bemesting kan schade veroorzaken aan de plant, daarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheid en samenstelling van meststoffen te gebruiken.

  Het is gunstig om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies voor organische mulch zoals houtsnippers of bladeren, en leg een laag van ongeveer 5-10 cm dik rond de plant. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale voordelen.

  De plant heeft liever een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad te controleren en eventueel bij te stellen met de juiste meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  : Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om ongedierte te verjagen. Het is tevens aan te raden om de plant gezond te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  Lespedeza thunbergii, ook wel bekend als de Japanse struikklaver, is een bladverliezende struik met een opgaande groeivorm. De plant produceert prachtige hangende trossen met kleine lichtpaarse bloemen van augustus tot september. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur. Lespedeza thunbergii groeit het beste in goed doorlatende grond op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Deze plant is een mooie aanvulling voor de tuin vanwege zijn sierlijke bloemen en aantrekkelijke bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.