Leucothoe fontanesiana 'Rainbow'

Leucothoe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is een aantrekkelijke groenblijvende struik met bontgekleurde bladeren die zowel roze, rode, groene en crèmekleurige tinten bevatten. Deze plant is bekend om zijn prachtige kleuren en opvallende bladpatroon. Het groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. In het voorjaar produceert de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' kleine witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en halfschaduwrijke locaties.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, "Leucothoe fontanesiana 'Rainbow'" is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een wintergroene tuinplant die goed bestand is tegen lage temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen om schade te voorkomen.

  Ja, de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze plant heeft weinig speciale zorg nodig en gedijt goed in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een plek waar de plant vrij kan groeien en voldoende licht en lucht kan krijgen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het kiezen van een geschikte locatie in de tuin.

  Ja, de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die het beste gedijt in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is een aantrekkelijke plant voor bijen, vlinders en andere insecten, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De plant biedt schuilplaats en voedsel voor verschillende soorten dieren, wat de diversiteit in de tuin vergroot. Door zijn weerstand tegen ziektes en plagen, kan de plant een duurzame en gezonde omgeving creëren voor andere planten en dieren.

  De Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' bloeit meestal in de maanden april tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, maar prefereert toch een licht beschaduwde plek. Te veel direct zonlicht kan het blad beschadigen. Zorg voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn bladkleuren en vorm. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' heeft bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor een geluidsdempend effect kunnen hebben in de tuin. Het is echter niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping, andere planten zoals bamboe of coniferen kunnen beter geschikt zijn.

 • Deze plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder eventueel dode takken en snoei tot net boven een naar buiten wijzende knop. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste in zure potgrond met een goede drainage. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en gebruik bij voorkeur tuinturf of heidegrond voor een optimale groei. Voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde en kleurrijke groei.

  Tuinplanten zoals Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' gedijen het beste in vochthoudende grond met een goede drainage. Ze groeien goed in zure en humusrijke bodem. Zorg voor een lichtzure pH-waarde tussen de 4,5 en 6.

  Deze plant gedijt het beste in een vochtige en goed doorlatende bodem. Plaats de plant op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  Voor de winterbescherming van deze tuinplant is het aan te raden om mulch rond de wortels aan te brengen om vorstschade te voorkomen. Ook is het verstandig om de plant te beschermen tegen koude wind door bijvoorbeeld een windscherm te plaatsen. Het is belangrijk om de plant goed te onderhouden tijdens de wintermaanden om de gezondheid te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet in de volle zon tot halfschaduw worden geplaatst. Snoei dode takken en bloemen regelmatig voor een gezonde groei. Voeg jaarlijks organische mest toe voor optimale groei en bloei.

  Tuinplanten kunnen worden bemest met een algemene meststof voor zuurminnende planten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een langzame afgifte om een gelijkmatige groei te bevorderen. Bemest niet te veel, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, kan een mulchlaag van schors of compost rond de plant worden aangebracht. Dit beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en helpt bij het behouden van een gezonde groei. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotting te voorkomen.

  Een zure bodem met een pH tussen 4,5 en 6 is ideaal voor de groei van Leucothoe fontanesiana 'Rainbow'. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met speciale meststoffen. Een te hoge pH kan leiden tot bladvergeling en een verminderde groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplanten wordt aangeraden om regelmatig te controleren op bladluizen, spintmijten en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen kunnen ingezet worden tegen deze plagen. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan effectief zijn.

 • Omschrijving

  Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' is een aantrekkelijke groenblijvende struik met bontgekleurde bladeren die zowel roze, rode, groene en crèmekleurige tinten bevatten. Deze plant is bekend om zijn prachtige kleuren en opvallende bladpatroon. Het groeit compact en bereikt een hoogte van ongeveer 1 meter. In het voorjaar produceert de Leucothoe fontanesiana 'Rainbow' kleine witte bloemen die een subtiele geur verspreiden. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en halfschaduwrijke locaties.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.