Ligustrum ovalifolium 'Argenteum'

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' er en løvfældende busk med ovale, glinsende blade, der er sølvfarvede på undersiden. Planten blomstrer om sommeren med små hvide blomster, der spreder en behagelig duft. 'Argenteum' er kendt for sin hurtige vækst og kan blive op til 3 meter høj. Det er et populært valg til hække og bede på grund af dens tætte vækst og smukke blade. Denne plante er hårdfør og tåler beskæring godt, hvilket gør den nem at holde i form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er et ideelt valg for haver, der ønsker at bevare et grønt udseende året rundt.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ved temperaturer under -10 grader Celsius. Denne plante trives godt i vores klima.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig beskæring for at bevare en smuk form. Det tåler også forskellige vejrforhold og foretrækker at stå et solrigt til halvskyggefuldt sted.

  "Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' -planten har brug for ca. 1 til 1,5 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft, og at der ikke er andre planter for tæt på. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde den i god stand."

  Ja, Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' trives godt i skyggen. Det er en stærk og robust plante, der tilpasser sig godt til forskellige lysforhold. Sørg dog for, at planten får tilstrækkelig vand og næringsstoffer for at kunne vokse optimalt.

  Ligusterhækken har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at give planterne vand to til tre gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordbundens tilstand. Overskydende vand bør dog undgås for at undgå rodrens.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af dens blomster og nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  De Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' er attraktiv for bier og sommerfugle, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Planten tilbyder ly og mad til forskellige insekter og fugle. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol og bevare biodiversiteten.

  Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' blomstrer normalt i juni og juli måned. Blomstringen kan vare cirka 2 til 3 uger, afhængigt af vejrforholdene og plantens placering.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for god vækst og blomstring. Sørg også for tilstrækkelig vand i tørre perioder.

  Nej, det frarådes at spise bladene eller bærrene fra denne plante, da de kan være giftige for mennesker og dyr. Det er derfor ikke egnet til at spise.

  Ja, planten har tætte blade, der kan absorbere lyd og dermed tilbyde en vis grad af støjreduktion. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj, især hvis planten er placeret tæt på en travl vej eller en anden støjkilde.

 • Beskær planten om foråret for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Vær opmærksom på ikke at beskære for meget, da det kan påvirke blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, men ikke for våd. Giv planten vand ved roden, undgå bladevanding.

  Planten har brug for godt drænet pottemuld for at vokse og blomstre sundt. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at kontrollere pottemulden regelmæssigt og efterfylde den, hvis det er nødvendigt.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd, da planten ellers kan få rodrot. Sørg for en pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst.

  Planten trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og forbliver fugtig. Undgå for våde jordforhold for at undgå rodrotation.

  Om vinteren kan det være nyttigt at beskytte planten mod hård frost ved at lægge et lag mulch rundt om rodzonen. Frostfølsomme dele af planten kan også indpakkes i en varm klud eller bobleplast. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med væske i de koldere måneder for at undgå udtørring.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær planten om foråret eller efteråret for at bevare formen og fremme væksten. Giv planten regelmæssig gødning for en sund vækst.

  Haveplanter som disse har brug for lidt gødning hver par uger i vækstsæsonen for at forblive sunde. Vælg en gødning, der er specielt sammensat til hækkeplanter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for at fordele gødningen jævnt rundt om plantens rodzone og vand godt efter gødskning.

  Mulch hjælper med at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst omkring denne haveplante. Det kan også regulere jordtemperaturen og tilføje næringsstoffer til jorden. Det anbefales at lægge et lag mulch på flere centimeter rundt om planten, men ikke direkte mod stammen.

  Haveplanter som Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og eventuelt justere den for at fremme plantens vækst og sundhed.

  For effektiv skadedyrsbekæmpelse af haveplanter som Ligustrum ovalifolium 'Argenteum', er det vigtigt at træffe forebyggende foranstaltninger såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og fjernelse af angrebne blade. Derudover kan naturlige fjender af skadedyr som f.eks. mariehøns eller snyltefluer anvendes. Hvis skadedyrsbekæmpelsen med disse metoder ikke er tilstrækkelig, kan biologiske bekæmpelsesmidler bruges som en sidste udvej.

 • Beskrivelse

  Ligustrum ovalifolium 'Argenteum' er en løvfældende busk med ovale, glinsende blade, der er sølvfarvede på undersiden. Planten blomstrer om sommeren med små hvide blomster, der spreder en behagelig duft. 'Argenteum' er kendt for sin hurtige vækst og kan blive op til 3 meter høj. Det er et populært valg til hække og bede på grund af dens tætte vækst og smukke blade. Denne plante er hårdfør og tåler beskæring godt, hvilket gør den nem at holde i form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.