Ligustrum ovalifolium 'Aureum'

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum ovalifolium 'Aureum' is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren die een gouden tint hebben. De plant kan uitgroeien tot een dichte haag en bloeit in de zomer met geurende witte bloemen. Na de bloei vormt de plant zwarte bessen die vogels aantrekken. 'Aureum' gedijt goed in zon tot halfschaduw en is een populaire keuze voor het creëren van groene afscheidingen in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en dichtheid te behouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, 'Ligustrum ovalifolium 'Aureum'' is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege zijn permanente groenblijvende eigenschappen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een afdekdoek. Zorg voor een beschutte standplaats in de tuin om de plant te helpen overleven tijdens koude winters.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Hij groeit goed in de meeste grondsoorten en is bestand tegen droogte. Snoei hem jaarlijks om zijn vorm te behouden.

  'Ligustrum ovalifolium 'Aureum' heeft ongeveer één tot anderhalve meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en niet te dicht op elkaar geplant wordt. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Ja, de Liguster groeit goed in de schaduw. Hij kan echter ook goed gedijen in de zon, zolang hij maar voldoende water krijgt. Het is een sterke en veelzijdige plant die zich gemakkelijk aan verschillende groeiomstandigheden kan aanpassen.

  De Ligustrum ovalifolium 'Aureum' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid van de grond.

  Ja, de Ligustrum ovalifolium 'Aureum' is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Dit zorgt ervoor dat vlinders en bijen naar de plant worden aangetrokken. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die bijen en vlinders wil aantrekken.

  Liguster staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor bijen, vlinders en vogels dankzij de bloemen en bessen die de plant produceert. Het kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van verschillende soorten dieren. Het is een waardevolle toevoeging voor het ecosysteem in de tuin.

  Liguster bloeit in de maanden juni en juli. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon. Het blad kan echter verbranden als de zon te fel is, dus een plek met wat schaduw kan ook goed zijn. Over het algemeen gedijt deze plant goed in zonnige en lichtbeschaduwde plekken in de tuin.

  Nee, de bladeren en bessen van Ligustrum ovalifolium 'Aureum' zijn niet eetbaar voor mensen. Het is belangrijk om deze plant niet in voedselbereiding te gebruiken vanwege mogelijke giftigheid. Het is het beste om deze planten als decoratie in de tuin te laten groeien.

  Ja, Ligustrum ovalifolium 'Aureum' heeft bladeren die geluid kunnen absorberen en dempen. Het dichte bladerdek van deze plant kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving. Het is echter geen volledige geluidsdempende plant.

 • De Liguster kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of najaar, wanneer de plant niet in bloei staat. Knip de takken terug tot het gewenste formaat en vorm. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot lichtbeschaduwde plek. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter kan het nuttig zijn om de wortels van de plant te beschermen door ze te bedekken met een laag mulch. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen koude wind door bijvoorbeeld een windscherm te plaatsen. Zorg er daarnaast voor dat de plant goed tegen vorst bestand is en weinig last heeft van de kou.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een goede groei. Controleer regelmatig op ziekten en plagen en behandel deze indien nodig.

  De Tuinplantenplant heeft behoefte aan regelmatige bemesting met een algemene meststof om gezond te blijven en goed te groeien. Het is raadzaam om in het voorjaar en de zomer te bemesten, maar niet in de winter. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de wortelzone wordt verdeeld en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals boomschors of compost helpt de grond vochtig te houden en de groei van onkruid te onderdrukken. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag van ongeveer 5 cm aan te brengen rond de stam van de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam ligt om rotting te voorkomen. Verwijder oude mulch jaarlijks en voeg nieuwe toe om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten gedijen het beste in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een goede balans in de pH-waarde bevordert de gezondheid en groei van de plant.

  Gebruik natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen voor de bestrijding van ongedierte. Plaats lokplanten om plagen weg te leiden van de Tuinplanten. Controleer regelmatig op luizen en ander ongedierte en verwijder ze handmatig indien nodig.

 • Omschrijving

  Ligustrum ovalifolium 'Aureum' is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren die een gouden tint hebben. De plant kan uitgroeien tot een dichte haag en bloeit in de zomer met geurende witte bloemen. Na de bloei vormt de plant zwarte bessen die vogels aantrekken. 'Aureum' gedijt goed in zon tot halfschaduw en is een populaire keuze voor het creëren van groene afscheidingen in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en dichtheid te behouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.