Ligustrum quihoui

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum quihoui, ook wel bekend als de Chinese liguster, is een wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren die in clusters groeien. De plant produceert geurige witte bloemen in de lente, gevolgd door zwarte bessen in de herfst die vogels aantrekken. Het is een snelgroeiende plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Chinese liguster kan worden gebruikt als haagplant of als solitaire struik en vereist regelmatige snoei om zijn vorm te behouden. Het is een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en lange bloeiperiode.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar en is dus groenblijvend. Het is een welkome toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen bij strenge vorst. Planten kunnen beschadigen bij langdurige blootstelling aan temperaturen onder -15 graden Celsius.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Hij gedijt goed in de meeste bodemsoorten en heeft weinig last van plagen. Regelmatig snoeien bevordert de groei en vorm van de plant.

  De Ligustrum quihoui heeft gemiddeld 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze optimaal kan gedijen. Houd hierbij ook rekening met de grootte van de volgroeide plant.

  Deze plant groeit het beste op een plek met volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei waarschijnlijk beperkt zijn en kunnen de bladeren ook minder dicht groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en de omgevingstemperatuur. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging of overmatig water geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn mooie bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor de bestuiving van andere planten. Let op dat sommige vlindersoorten de plant kunnen gebruiken als waardplant voor hun eitjes.

  De Ligustrum quihoui kan bijdragen aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn bloemen en bessen, en biedt beschutting voor kleine dieren. Het is een welkome aanvulling op de tuin voor het behoud van diverse plant- en diersoorten.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel 2 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt om uitdroging te voorkomen. Geef de plant regelmatig water bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn voor mensen en dieren. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in de buurt van consumptiegebieden te laten groeien.

  Ja, deze plant is geluidsdempend door zijn dichte bladerdek en struikachtige groeiwijze. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te absorberen en de geluidsoverlast in de tuin te verminderen. Het is een goede keuze voor een groene en rustgevende omgeving.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar of najaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventueel lange scheuten terug om de plant compact te houden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het blad te bevochtigen om schimmel te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om potgrond te gebruiken die zorgt voor een goede drainage en voeding voor de plant. Kies een potgrond speciaal voor tuinplanten voor de beste resultaten. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat of te droog is voor een optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de wortels aan te brengen. Ook is het verstandig om de plant niet te snoeien in het najaar, zodat de takken extra bescherming bieden. Zorg er daarnaast voor dat de plant op een beschutte plek staat tegen koude wind en vorst.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens de groeiperiode. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en behandeling indien nodig.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting met een universele meststof in het voorjaar. Geef in de zomer nog een extra boost met bijvoorbeeld organische meststoffen. Zorg ervoor dat de bemesting gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortelzone van de plant.

  Mulch kan worden gebruikt als beschermende laag rond de wortels van Tuinplanten om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of stro. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om verstikking van de planten te voorkomen.

  De Tuinplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Raadpleeg een bodemtest om de exacte zuurtegraad van de bodem te bepalen en pas indien nodig de pH-waarde aan met kalk of zwavel. Het handhaven van de juiste zuurgraad van de bodem helpt bij het bevorderen van een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op aanwezigheid van luizen, spint of andere plagen. Natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, kunnen ingezet worden ter bestrijding van ongedierte. Ook het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  Ligustrum quihoui, ook wel bekend als de Chinese liguster, is een wintergroene struik met glanzende, donkergroene bladeren die in clusters groeien. De plant produceert geurige witte bloemen in de lente, gevolgd door zwarte bessen in de herfst die vogels aantrekken. Het is een snelgroeiende plant die goed gedijt in zonlicht en vochtige, goed doorlatende grond. Chinese liguster kan worden gebruikt als haagplant of als solitaire struik en vereist regelmatige snoei om zijn vorm te behouden. Het is een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke bladeren en lange bloeiperiode.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.