Ligustrum sinense

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum sinense, ook wel bekend als de Chinese liguster, is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren en kleine geurende bloemen in de zomer. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte haag of afscheiding en wordt vaak gebruikt vanwege zijn sierlijke uiterlijk. De besjes die in de herfst verschijnen trekken vogels aan en de plant is gemakkelijk te onderhouden en te snoeien. Ligustrum sinense gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en kan zowel in de grond als in een pot worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor tuinen en landschappen vanwege zijn veelzijdigheid en aantrekkelijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar door groen, wat zorgt voor een mooie uitstraling in de tuin, zelfs in de winter. Het is een populaire keuze als tuinplant vanwege deze eigenschap.

  Ligustrum sinense is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden. Hij vereist weinig water en kan goed groeien in zowel volle zon als halfschaduw. Snoeien is wel aan te raden om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld een ruimte van ongeveer 1,5 tot 2 meter nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er dus voor dat je voldoende ruimte vrijmaakt bij het planten van deze struik. Houd ook rekening met de hoogte die de plant kan bereiken.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water krijgt. Daarnaast kan het zijn bladeren verliezen als het te weinig licht krijgt.

  Tuinplanten zoals Ligustrum sinense hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Houd rekening met factoren zoals temperatuur en lichtintensiteit bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geurige bloemen en nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  De plant Ligustrum sinense is niet bevorderlijk voor biodiversiteit vanwege zijn snelle groei en dichte groeiwijze, waardoor het andere planten in de omgeving kan verstikken en ruimte wegneemt voor inheemse soorten. Het wordt niet aanbevolen voor biodiversiteitstuinen.

  De plant bloeit in de maanden juni en juli en de bloei kan tot wel twee weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij hoge temperaturen. Verder is het aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten wanneer de zon op zijn felst schijnt.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet te consumeren. Het is beter om andere tuinplanten te kiezen die wel eetbaar zijn.

  Ja, de Tuinplanten zijn over het algemeen geluidsdempend. Het dichte bladerdek absorbeert geluid en kan helpen om geluidshinder te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant indien nodig uit. Gebruik scherpe en schone snoeischaar voor het beste resultaat.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend en voedzaam zijn voor de Tuinplanten. Kies potgrond met voldoende organisch materiaal en meststoffen voor een gezonde groei. Ververs de potgrond jaarlijks of wanneer deze is uitgeput.

  De Tuinplanten hebben graag goed doorlatende, vochtige en vruchtbare bodem. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor de meeste Tuinplanten.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Ligustrum sinense kunnen baat hebben bij winterbescherming. Om vorstschade te voorkomen, kan de plant worden afgedekt met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Ook is het aan te raden om de plant bij strenge vorst dicht bij de muur van het huis te plaatsen voor extra bescherming.

  De plant dient regelmatig te worden gesnoeid om zijn vorm te behouden en de groei te stimuleren. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Controleer regelmatig op ziektes en plagen en neem indien nodig maatregelen.

  Tuinplanten zoals deze hebben een matige hoeveelheid mest nodig om gezond te blijven. Een algemene meststof voor tuinplanten kan worden gebruikt in het groeiseizoen. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodemvochtigheid reguleert, onkruidgroei onderdrukt en de bodemtemperatuur stabiel houdt. Het wordt aanbevolen om organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren te gebruiken als mulch voor een gezonde groei van tuinplanten. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de voordelen te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal. Het heeft een voorkeur voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te optimaliseren.

  : Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen ingezet worden. Daarnaast kunnen ook milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepwater gebruikt worden. Het regelmatig controleren van de planten op ongedierte en het handmatig verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het onder controle houden van plagen.

 • Omschrijving

  Ligustrum sinense, ook wel bekend als de Chinese liguster, is een groenblijvende struik met glanzende, ovale bladeren en kleine geurende bloemen in de zomer. Deze plant kan uitgroeien tot een dichte haag of afscheiding en wordt vaak gebruikt vanwege zijn sierlijke uiterlijk. De besjes die in de herfst verschijnen trekken vogels aan en de plant is gemakkelijk te onderhouden en te snoeien. Ligustrum sinense gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en kan zowel in de grond als in een pot worden gekweekt. Het is een populaire keuze voor tuinen en landschappen vanwege zijn veelzijdigheid en aantrekkelijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.