Ligustrum vulgare 'Atrovirens'

Ligustrum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ligustrum vulgare 'Atrovirens' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn dichte en compacte groeiwijze. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen. Het is een veelvoorkomende haagplant in tuinen en parken vanwege zijn sierlijke uitstraling en snelle groei. Ligustrum vulgare 'Atrovirens' is gemakkelijk te onderhouden en kan goed tegen snoei, waardoor het ook geschikt is voor formele hagen. De plant trekt vogels aan en is goed bestand tegen luchtvervuiling, wat hem ideaal maakt voor stedelijke omgevingen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral tijdens de wintermaanden wanneer andere planten hun blad verliezen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed voor te bereiden op de winter door bijvoorbeeld mulch te gebruiken. De plant kan goed tegen koude temperaturen en heeft weinig bescherming nodig.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en winterharde plant die goed tegen snoeien kan. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor gezonde groei.

  Liguster heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant.

  Ja, de Liguster gedijt goed in de halfschaduw en kan zelfs enige tijd volledige schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te groeien en bloeien. Over het algemeen groeit de Liguster goed in verschillende lichtomstandigheden.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet drassig te houden. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, "Ligustrum vulgare 'Atrovirens'" trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivende insecten.

  Tuinplanten dragen vaak niet bij aan biodiversiteit, omdat ze vaak niet inheems zijn en weinig voedsel bieden voor dieren. Het is daarom belangrijk om ook inheemse planten aan te planten die wel bijdragen aan de biodiversiteit. Het is dus beter om te kiezen voor andere plantensoorten die meer voordelen bieden voor het ecosysteem.

  De "Ligustrum vulgare 'Atrovirens'" bloeit in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt meestal zo'n twee tot drie weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt in warme periodes om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om problemen te voorkomen.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om de plant niet te verwarren met eetbare planten die erop lijken. Het is altijd verstandig om eetbare planten te kopen in plaats van zelf te proberen te identificeren.

  Ja, Ligustrum vulgare 'Atrovirens' heeft een dichte bladstructuur waardoor geluid enigszins gedempt kan worden. Het kan helpen om het geluid in de omgeving iets te verminderen. Deze eigenschap maakt het geschikt voor het gebruik als erfafscheiding of haag in de tuin.

 • De Liguster kan het best gesnoeid worden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode of zieke takken en snoei de plant naar de gewenste vorm. Snoei jaarlijks om de plant gezond en compact te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De potgrond moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur een lichtzure pH-waarde hebben. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar in verse potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten voor een optimale groei.

  De Liguster geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Deze plant groeit goed in verschillende grondsoorten.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen sterke vorst. Je kunt de plant beschermen door mulch rond de basis aan te brengen en de plant af te dekken met vliesdoek of jute. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt tijdens droge winterperiodes.

  De plant dient jaarlijks gesnoeid te worden om een compacte vorm te behouden. Zorg voor regelmatige bemesting en voldoende water tijdens droge periodes. Controleer regelmatig op plagen en ziekten en behandel indien nodig.

  Tuinplanten zoals Liguster hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor hagen en struiken, volg de instructies op de verpakking en breng deze aan in het voorjaar en de zomer. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd de dosering in de gaten.

  Het is aan te raden om een mulchlaag aan te brengen rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld boomschors of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt.

  De Tuinplanten verlangen een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zure bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant remmen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of organische meststoffen.

  Voor de ongediertebestrijding bij Tuinplanten zoals de Ligustrum vulgare 'Atrovirens', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op insecten zoals bladluizen en spint. Biologische bestrijdingsmiddelen, zoals roofmijten en lieveheersbeestjes, kunnen helpen bij het verwijderen van deze plagen. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Ligustrum vulgare 'Atrovirens' is een groenblijvende struik die bekend staat om zijn dichte en compacte groeiwijze. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en bloeit in de zomer met kleine witte bloemen die gevolgd worden door zwarte bessen. Het is een veelvoorkomende haagplant in tuinen en parken vanwege zijn sierlijke uitstraling en snelle groei. Ligustrum vulgare 'Atrovirens' is gemakkelijk te onderhouden en kan goed tegen snoei, waardoor het ook geschikt is voor formele hagen. De plant trekt vogels aan en is goed bestand tegen luchtvervuiling, wat hem ideaal maakt voor stedelijke omgevingen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.