Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum'

Liriodendron tulipifera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' is een boom met opvallende bladeren die geel-groen zijn met een contrasterende donkergroene rand. Het is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 15 meter kan bereiken. In de lente bloeit de boom met prachtige, tulpvormige bloemen in een groen-gele kleur. De bladeren verkleuren in de herfst naar een mooie gele tint voordat ze afvallen. De 'Aureomarginatum' is een unieke en decoratieve boom die een echte blikvanger kan zijn in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant die in de lente weer nieuw blad krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed tegen vorst te beschermen in koudere klimaten. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin geplant worden.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, zolang hij voldoende zonlicht en water krijgt. Regelmatig snoeien kan helpen om de vorm en grootte te behouden. Het is raadzaam om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten en obstakels om uitgroei te voorkomen. Een plek in de volle zon met vochthoudende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  De 'Aureomarginatum' variant van de Liriodendron tulipifera groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder goed bloeien. Kies daarom bij voorkeur een zonnige standplaats voor deze tuinplant.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om te controleren of de plant geen droge plekken heeft.

  Ja, de Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' is een vlinder- en bijenlokkende plant die zorgt voor een levendige tuin. De bloemen van deze plant trekken deze insecten aan vanwege hun nectar en geur. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin vanwege de bijdrage aan de biodiversiteit.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die bijen en andere insecten aantrekken. Dit helpt bij het bestuiven van andere planten en draagt bij aan de diversiteit van de tuin. Daarnaast biedt de plant ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren en vogels.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Overmatige schaduw kan de groei van de plant belemmeren.

  Nee, de bladeren van de Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen delen van deze plant te consumeren, aangezien ze giftige stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is altijd raadzaam om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar gekweekt en verwerkt zijn.

  Ja, de plant heeft een geluiddempend effect door de bladeren die geluidsgolven absorberen en weerkaatsen. Dit zorgt voor een verminderde hoeveelheid geluid in de omgeving. De planten kunnen dus dienen als natuurlijke geluidsisolatie in uw tuin.

 • Deze boom kan het beste in de late herfst of winter gesnoeid worden, nadat het blad is gevallen. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de kroon uit om luchtcirculatie te bevorderen. Vermijd het snoeien tijdens de lente of zomer om bloei te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te verminderen.

  De Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een potgrond rijk aan voedingsstoffen is ideaal voor deze tuinplant.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een humusrijke en vruchtbare grond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale pH-waarde heeft.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond en zorg voor voldoende ruimte om te groeien. Op een beschutte plek in de tuin zal deze plant het beste tot zijn recht komen.

  Tijdens de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst en koude wind door mulch rond de basis aan te brengen. Het is ook aan te raden om de plant in een beschermde positie te plaatsen, bijvoorbeeld tegen een muur of schutting. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om schade door bevriezing te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode takken en vorm de kroon jaarlijks voor een gezonde groei. Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar voor optimale bloei.

  Een goede bemesting voor tuinplanten zoals deze is een organische meststof met een uitgebalanceerde samenstelling van voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen, vooral in het groeiseizoen. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan worden aangebracht rond de wortelzone van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het zorgt tevens voor isolatie tegen extreme temperaturen en beschermt de wortels tegen vorstschade. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors voor het beste resultaat.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6 en 7 pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien de meeste tuinplanten het beste groeien in licht zure tot neutrale grond. Het is raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen.

  Er zijn verschillende manieren om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, zoals het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het regelmatig controleren op symptomen van plagen. Daarnaast kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen of neemolie worden ingezet om ongedierte te bestrijden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en de plant regelmatig te inspecteren op mogelijke plagen.

 • Omschrijving

  De Liriodendron tulipifera 'Aureomarginatum' is een boom met opvallende bladeren die geel-groen zijn met een contrasterende donkergroene rand. Het is een langzaam groeiende boom die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 15 meter kan bereiken. In de lente bloeit de boom met prachtige, tulpvormige bloemen in een groen-gele kleur. De bladeren verkleuren in de herfst naar een mooie gele tint voordat ze afvallen. De 'Aureomarginatum' is een unieke en decoratieve boom die een echte blikvanger kan zijn in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.