Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' er en klatreplante med smukke røde blomster. Blomsterne har en trumpet form og blomstrer i sommermånederne. Plantens grønne blade er ovale og bliver på planten hele året rundt. Denne Lonicera plante er vinterhårdfør og kan trives godt både i sollys og halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven, især langs et hegn eller en pergola.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' er ikke stedsegrøn. Denne plante er løvfældende og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der blomstrer om foråret og sommeren.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten ved temperaturer under denne grænse. Om vinteren kan plantens blade falde af, men om foråret vil planten skyde igen.

  Ja, Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' er generelt en nem plante at vedligeholde. Den kræver lidt speciel pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Regelmæssig beskæring vil hjælpe planten med at forblive sund.

  Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' har brug for cirka 2 til 3 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til planten til at klatre eller give støtte. Plant Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' på et solrigt til halvskyggefuldt sted i haven.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge. I skyggen kan væksten muligvis bremse, og blomstringen kan være mindre overdådig. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Planten skal normalt vandes en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Overvanding kan føre til rodæd.

  Ja, denne plante tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der hjælper med at fremme biodiversiteten.

  Ja, denne plante er et godt valg for biodiversitet, fordi den er attraktiv for bier, sommerfugle og andre bestøvere. Den tilbyder mad og læ på forskellige typer af dyr og insekter i haven. Det kan bidrage til at øge biodiversiteten i din have.

  Denne klatreplante blomstrer i maj og juni måneder, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme sommerdage. Sørg også for, at jorden er godt drænet.

  Nej, bærrene fra denne plante er ikke spiselige og kan være giftige for mennesker og dyr. Det frarådes derfor at indtage frugterne. Planten er primært beregnet til dekorative formål.

  Ja, denne klatrende plante har tætte grene og blade, der kan absorbere lyd, hvilket kan dæmpe lyden lidt i nærheden af planten. Dog er de lyddæmpende egenskaber begrænsede og kan variere afhængigt af miljøet og de specifikke vækstbetingelser for planten. Generelt kan haveplanter som denne plante hjælpe lidt med at reducere omgivelseslyde i haven.

 • Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' bør beskæres om foråret efter blomstringen og om sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten for at bevare formen. Beskær ikke for dybt, da dette kan hæmme blomstringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for at holde jorden fugtig, men ikke alt for våd. Vand planten helst ved roden for at undgå skimmelvækst og sygdomme.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver alt for våd. Regelmæssig gødskning af pottemulden kan fremme plantens vækst og blomstring.

  Jordkvaliteten skal være godt drænet og frugtbar. Det foretrækkes at have en neutral til let sur pH i jorden. Sørg for tilstrækkelig næring og fugtighed for en sund vækst og blomstring.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskygget placering i frugtbar, veldrænet jord. Sørg for, at planten har nok plads til at klatre og finde støtte. Vand planten regelmæssigt i varmt vejr for at undgå udtørring.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Dette kan gøres ved at dække planten til med et lag halm eller blade. Derudover kan det hjælpe at placere planterne på et beskyttet sted.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og tåler fint beskæring. Sørg for tilstrækkeligt vand og næringsstoffer i vækstsæsonen. Tjek regelmæssigt for skadedyr og beskær døde grene for at fremme en sund vækst.

  Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' bør bedst gødes med en organisk gødning om foråret og sommeren. Brug en gødning specielt til klatreplanter for at stimulere vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Det anbefales at mulche planten med organisk materiale, såsom kompost eller barkflis, for at reducere tab af fugt og nære jorden. Mulch hjælper også med at undertrykke ukrudt og giver god isolering til plantens rødder. Det er vigtigt at forny mulchlaget årligt.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,5 er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  For at forhindre skadedyr i denne plante er det vigtigt regelmæssigt at inspicere bladene og stænglerne for eventuelle skadedyr. Om nødvendigt kan naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller sæbeopløsninger anvendes. Det anbefales også at give planten tilstrækkelig luftcirkulation og fugtregulering for at forhindre skimmeldannelse.

 • Beskrivelse

  Lonicera klim x brownii 'Dropmore Scarlet' er en klatreplante med smukke røde blomster. Blomsterne har en trumpet form og blomstrer i sommermånederne. Plantens grønne blade er ovale og bliver på planten hele året rundt. Denne Lonicera plante er vinterhårdfør og kan trives godt både i sollys og halvskygge. Det er en smuk tilføjelse til haven, især langs et hegn eller en pergola.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.