Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' is een klimmende plant met prachtige bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn roze tot rode buisvormige bloemen die in clusters groeien. Het blad is groen en ovaal van vorm. Deze plant is goed winterhard en kan goed groeien in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of gevel.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. Dat betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven en niet afvallen in de winter. Het is dus een mooie toevoeging aan de tuin voor wat extra kleur en leven, ook in de koudere maanden.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen in strenge winters. De Tuinplanten categorie omvat vele soorten planten met verschillende gradaties van winterhardheid.

  Deze plant is over het algemeen zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig snoeien en water geven is voldoende om de plant gezond te houden. Ideaal voor in de tuin zonder al teveel gedoe.

  De Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen planten en andere objecten om de groei niet te belemmeren. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het plaatsen in de tuin.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het heeft wel wat zonlicht nodig om te bloeien, dus kies een plek waar het wat licht kan opvangen. Verder gedijt deze plant goed in vochtige grond.

  Deze plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten en vogels aantrekt met zijn geurige bloemen en bessen. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende dieren in de tuin. Het dragen bij aan de diversiteit van plantensoorten in de omgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  De Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en voeding om de groei en bloei te stimuleren.

  Nee, de plant Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een dicht bladerdek en kan geluid enigszins dempen. Dit komt voornamelijk door het bladoppervlak en de dichtheid van de plant. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met specifiek ontworpen geluidsdempende materialen.

 • De plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of zieke takken en snoei de rest van de takken met ongeveer een derde terug. Knip ook uitgebloeide bloemen regelmatig weg om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant een natuurlijke vorm behoudt tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig wordt gehouden, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar voor optimale groei.

  De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn om de groei van deze plant te ondersteunen. Een lichtzure pH-waarde is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze klimplant staat het liefst op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft winterbescherming nodig, met name tijdens strenge vorstperiodes. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de wortels van de plant beschermd zijn tegen vorstschade.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Snoei in het voorjaar om de vorm en bloei te bevorderen. Mest de plant in het voorjaar en in de zomer voor een optimale groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het vroege voorjaar tot de late zomer. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelziektes te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Voor deze plant kunnen bladluizen een probleem vormen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan ook een milde zeepoplossing worden gebruikt om bladluizen te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim x heckrottii 'American Beauty' is een klimmende plant met prachtige bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen zijn roze tot rode buisvormige bloemen die in clusters groeien. Het blad is groen en ovaal van vorm. Deze plant is goed winterhard en kan goed groeien in de volle zon tot halfschaduw. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of gevel.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.