Lonicera struik involucrata f. serotina

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera struik involucrata f. serotina, ook wel bekend als de Amerikaanse winterkamperfoelie, is een bladverliezende struik met opvallende bloemen en rode bessen. De plant kan een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken en heeft een uitgestrekte groeiwijze. De bloemen zijn buisvormig en hebben een aangename geur, wat bijen en vlinders aantrekt. De rode bessen die in de herfst verschijnen, zijn geliefd bij vogels en kunnen door mensen ook worden gegeten. De Lonicera struik involucrata f. serotina gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tot het voorjaar. Het is een bladverliezende struik.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant is populair vanwege zijn winterhardheid en mooie bloemen.

  Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud met minimale verzorging. Deze plant heeft weinig aandacht nodig en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. Het is een sterke en winterharde struik die weinig eisen stelt aan de grondsoort.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina heeft ongeveer 1,5 tot 2 meter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor luchtcirculatie en groei. Zorg voor een plek met voldoende zonlicht en goede drainage.

  Ja, de "Lonicera struik involucrata f. serotina" groeit goed in de schaduw. Deze planten zijn perfect geschikt voor schaduwrijke gebieden in de tuin en zullen goed gedijen zonder direct zonlicht. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig is voor optimale groei.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar het is belangrijk om te zorgen dat de grond niet te nat wordt. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door even te laten opdrogen.

  Ja, de bloemen van deze struik worden bezocht door vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is dus een goede keuze als je deze insecten in je tuin wilt aantrekken. Verder staan de bloemen erom bekend dat ze een lekkere geur verspreiden.

  Ja, de Lonicera struik involucrata f. serotina is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt de struik beschutting en nestmogelijkheden voor vogels en andere kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan helpen om de biodiversiteit te vergroten.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina bloeit in de maanden juni, juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal enkele weken.

  Ja, deze struik kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Hij zal goed groeien en bloeien bij voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  De bessen van de Lonicera struik involucrata f. serotina zijn niet eetbaar voor mensen. Het consumeren van de bessen kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet te eten.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina heeft geen specifieke eigenschappen die het geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bekend staat om zijn mooie bloemen en bladeren. Voor geluidsdempende eigenschappen kun je beter kiezen voor specifieke planten zoals bamboe of coniferen.

 • De "Lonicera struik involucrata f. serotina" kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of direct na de bloei. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de struik om de vorm te behouden. Knip de takken vlak boven een naar buiten wijzende knop af voor een mooiere groeiwijze.

  Deze struik houdt van vochtige grond, dus geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt om wortelrot te voorkomen. Controleer de vochtigheid van de grond regelmatig door je vinger in de grond te steken.

  De Lonicera struik involucrata f. serotina gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is en bevat voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant. Het regelmatig bijmesten van de potgrond kan helpen om de plant goed te laten groeien.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organische stof en een pH-waarde heeft tussen 5,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze struik staat graag op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het liefst beschut tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de struik te mulchen met een laag bladeren of compost. Daarnaast kan het helpen om de struik af te dekken met een doek of jutezak voor extra isolatie tijdens strenge vorst. Zorg er ook voor dat de struik voldoende water heeft gekregen voordat de winter begint.

  Deze plant vereist regelmatig snoeien om een mooie vorm te behouden en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en de zomer regelmatig meststoffen te geven om de groei te bevorderen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende struiken en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Let op dat je niet te veel meststof geeft, dit kan leiden tot verbranding van de wortels.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het helpt vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en voedt de bodem met organisch materiaal.aanplant. Het is aan te raden om in het voorjaar mulch aan te brengen rond de planten.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH tussen de 5,5 en 7. Goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de pH van de bodem te testen en indien nodig aan te passen.

  De plant is gevoelig voor aanvallen van bladluizen, spintmijten en slakken. Ongediertebestrijding kan worden uitgevoerd met behulp van natuurlijke roofdieren, zoals lieveheersbeestjes, en door regelmatig te controleren op plagen. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van aangetaste bladeren en het handmatig verwijderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Lonicera struik involucrata f. serotina, ook wel bekend als de Amerikaanse winterkamperfoelie, is een bladverliezende struik met opvallende bloemen en rode bessen. De plant kan een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken en heeft een uitgestrekte groeiwijze. De bloemen zijn buisvormig en hebben een aangename geur, wat bijen en vlinders aantrekt. De rode bessen die in de herfst verschijnen, zijn geliefd bij vogels en kunnen door mensen ook worden gegeten. De Lonicera struik involucrata f. serotina gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de zon als in de halfschaduw worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.