Lonicera klim periclymenum 'Belgica'

Lonicera klim

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera klim periclymenum 'Belgica' is een klimplant die bekend staat om zijn geurige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen zijn roze aan de buitenkant en crèmekleurig aan de binnenkant en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft groen blad en kan goed groeien op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, vruchtbare grond. Met zijn opvallende bloemen en snelle groei is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Hij kan ook gebruikt worden als bodembedekker of langs een schutting of pergola geleid worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de herfst en winter vaak verkleuren en afvallen. Het is een bladverliezende plant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen. Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor koude temperaturen.

  Deze klimplant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Zorg voor voldoende water en snoei indien nodig om de groei te bevorderen. Het is een sterke plant die goed groeit in verschillende bodemsoorten.

  Deze klimplant heeft ongeveer 2 tot 4 meter ruimte in de breedte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. In de hoogte kan de plant tot wel 6 meter hoog worden, dus zorg voor voldoende verticale ruimte. Zorg ook voor goede ondersteuning zoals een klimrek of muur om tegenaan te groeien.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke delen van de tuin. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende vochtige grond en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Het kan echter ook goed gedijen in gedeeltelijke zon.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In droge periodes kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  Ja, deze plant wordt vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege de nectar die ze aanbiedt. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die het aantrekken van bestuivers willen bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan verhogen. De bloemen en bessen worden ook gegeten door vogels, wat een positief effect heeft op de natuurlijke omgeving. Het biedt daarnaast ook schuilplaatsen voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot augustus en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ook voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bessen van de plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs licht giftig zijn voor mensen en dieren. Het is daarom niet aan te raden om deze plant te eten. Het is beter om de plant alleen voor decoratieve doeleinden in de tuin te houden.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempende werking doordat hij geluidsgolven kan absorberen en reflecteren. Planten in het algemeen staan bekend om hun geluidsdempende eigenschappen in een tuin of buitenruimte. Door de bladeren en stelen van de plant worden geluidstrillingen geabsorbeerd, waardoor geluid wordt gedempt.

 • De plant kan het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode takken en knip tot net boven een oog of tak. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen, dus wees voorzichtig met het terugsnoeien van de plant.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef in droge periodes regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode en bloei. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus controleer altijd de vochtigheid van de grond voor je water geeft.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor een optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en een pH-waarde heeft die neutraal tot licht zuur is. Zorg ervoor dat de bodem voldoende organisch materiaal bevat voor optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te droog. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen harde wind en hevige regenval. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en dood hout te verwijderen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoeien. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Deze klimplant heeft behoefte aan een regelmatige bemesting in het voorjaar en de zomer om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een organische meststof speciaal voor klimplanten voor het beste resultaat. Overbemesting kan leiden tot een te snelle groei en verminderde bloei.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de grond tussen 6.0 en 7.5 ligt voor optimale groei en bloei. Voeg indien nodig kalk toe om de pH-waarde te verhogen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor bladluizen of spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig af te spoelen met water. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Lonicera klim periclymenum 'Belgica' is een klimplant die bekend staat om zijn geurige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen zijn roze aan de buitenkant en crèmekleurig aan de binnenkant en trekken vlinders en bijen aan. De plant heeft groen blad en kan goed groeien op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, vruchtbare grond. Met zijn opvallende bloemen en snelle groei is deze plant een mooie toevoeging aan elke tuin of terras. Hij kan ook gebruikt worden als bodembedekker of langs een schutting of pergola geleid worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.