Lonicera struik pileata 'Moss Green'

Lonicera struik

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lonicera struik pileata 'Moss Green' is een groenblijvende struik met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend donkergroen van kleur en hebben een opvallende mosachtige textuur. In de lente bloeit de struik met kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er rode bessen die vogels aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, hagen of als bodembedekker in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lonicera struik pileata 'Moss Green' is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de tuin.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius overleven. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. In de winter heeft deze plant geen extra bescherming nodig.

  Ja, de Lonicera struik pileata 'Moss Green' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en snoeien volstaat voor een gezonde groei.

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat deze voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de uiteindelijke hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, deze struik groeit goed in de schaduw. Hij gedijt goed onder bomen en in schaduwrijke tuinen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is en regelmatig bemest wordt voor optimale groei.

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doordrenkt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en nectar die de bloemen produceren. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die insecten aantrekt.

  Deze struik is goed voor biodiversiteit omdat hij bloemen produceert die bijen en vlinders aantrekken. Daarnaast biedt de struik schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren en insecten. Ook draagt de plant bij aan de variatie in de tuin en stimuleert zo een gezond ecosysteem.

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water bij warm weer.

  Nee, de bessen van deze plant zijn giftig en niet eetbaar. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te consumeren. Het is belangrijk om kinderen en huisdieren weg te houden van deze plant.

  Ja, Lonicera struik pileata 'Moss Green' heeft dichte groene bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en de omgeving hierdoor enigszins kunnen dempen. Het is echter geen plant die specifiek is gekweekt of geadviseerd voor geluidsdemping.

 • Snoei de struik in het voorjaar na de bloei om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot net boven een naar buiten gericht oog. Zorg ervoor dat de plant niet kaal wordt aan de onderkant, maar een volle en compacte vorm behoudt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water bij de wortelzone en vermijd bladnattigheid om schimmelproblemen te voorkomen.

  De Tuinplanten kunnen het beste groeien in voedzame potgrond. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de grond te drassig wordt.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur neutraal tot licht zuur van pH. Een vruchtbare bodem met voldoende organisch materiaal is ideaal voor het gedijen van deze struik. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Deze plant kan zowel in de border als in een pot geplaatst worden.

  Om de plant goed te beschermen tijdens de winter, is het aan te raden om een dikke laag mulch over de wortels te leggen. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst.

  Deze struik heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de zon of halfschaduw. Snoei jaarlijks in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder dode takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Geef regelmatig water tijdens droge periodes en voeg mulch toe om vocht vast te houden.

  De Tuinplanten moet regelmatig worden bemest om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en de zomer. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en frequentie van bemesting.

  Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om mulch rond de basis van de struik aan te brengen. Dit zorgt voor vochtbehoud in de grond en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organische materialen zoals houtsnippers of compost voor de beste resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de plant is neutraal tot licht zuur. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is geschikt voor een gezonde groei. Test de bodem regelmatig met een pH-meter en pas indien nodig de zuurgraad aan met kalk of zwavel.

  : Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Ook kun je proberen om de plant regelmatig te inspecteren en handmatig het ongedierte te verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om biologische bestrijdingsmiddelen zoals insecticiden te gebruiken.

 • Omschrijving

  De Lonicera struik pileata 'Moss Green' is een groenblijvende struik met een compacte groeiwijze. De bladeren zijn glanzend donkergroen van kleur en hebben een opvallende mosachtige textuur. In de lente bloeit de struik met kleine witte bloemen die een aangename geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er rode bessen die vogels aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, hagen of als bodembedekker in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.