Magnolia grandiflora

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia grandiflora, ook wel bekend als de Zuidelijke magnolia, is een prachtige groenblijvende boom met opvallende, grote en geurende witte bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. De bladeren van de Magnolia grandiflora zijn groot, leerachtig en glanzend groen van kleur. Deze boom kan wel tot 20 meter hoog worden en groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Magnolia grandiflora is een populaire en sierlijke toevoeging aan tuinen en parken vanwege zijn prachtige bloemen en glanzende bladeren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin vanwege zijn mooie en glanzende bladeren. Deze plant is vooral in de winter een welkome aanvulling op de tuin.

  Magnolia grandiflora is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In Nederland kan de plant over het algemeen goed tegen ons klimaat.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende water en licht, en snoei de plant indien nodig. Het is een sterke en mooie toevoeging aan de tuin.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben, aangezien het een grote boom kan worden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor de wortels om te groeien en dat de takken niet tegen andere structuren aan komen. Over het algemeen wordt geadviseerd om minstens 6 meter ruimte rondom de plant vrij te houden.

  Magnolia grandiflora gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. De plant heeft minstens enkele uren zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant mogelijk verminderen.

  De Magnolia grandiflora heeft behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  . Ja, het aantrekkelijke en geurende bloemen lokken vlinders en bijen aan. Het is een waardevolle plant voor bestuivers in de tuin.

  ja, Magnolia grandiflora trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan door de nectar die het produceert. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei en juni en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, Magnolia grandiflora kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om optimaal te groeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft en mulch de grond om uitdroging te voorkomen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond.

  Nee, de Magnolia grandiflora is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt als voedsel. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot gezondheidsrisico's.

  Ja, de plant heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor enigszins geluidsdempend werken. Dit kan helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in de tuin of binnenomgeving.

 • De beste tijd om te snoeien is na de bloei in de zomer. Verwijder dode, beschadigde of kruisende takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei lichtjes om de natuurlijke vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  De Tuinplanten houden van een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een mengsel van potgrond en scherp zand voor een goede drainage.

  Magnolia grandiflora houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurgraad heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen en water kan opnemen uit de bodem.

  De Magnolia grandiflora gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Een beschutte plek uit de wind is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, is het belangrijk om de wortels te bedekken met een dikke laag mulch. Hierdoor blijven de wortels beschermd tegen kou en vorst. Het is ook aan te raden om de plant in de winter af te dekken met een speciale winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in de lente. Voeg organische mest toe in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten, inclusief "Magnolia grandiflora", hebben baat bij bemesting met organische meststoffen in het voorjaar. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen. Bemest niet te dicht bij de stam om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulchen rondom de basis van de plant met compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Let op dat de mulchlaag niet te dik wordt aangebracht om verstikking van de wortels te voorkomen. Verwijder jaarlijks oude mulch en breng een nieuwe laag aan voor de beste resultaten.

  Magnolia grandiflora groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat is voor deze plant. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen bij het handhaven van de juiste zuurgraad.

  De plant kan last hebben van bladluizen, schimmels en spintmijten. Deze kunnen bestreden worden met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door regelmatig te controleren en aangetaste delen te verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren om een plaag snel op te merken en te behandelen.

 • Omschrijving

  Magnolia grandiflora, ook wel bekend als de Zuidelijke magnolia, is een prachtige groenblijvende boom met opvallende, grote en geurende witte bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken bijen en vlinders aan. De bladeren van de Magnolia grandiflora zijn groot, leerachtig en glanzend groen van kleur. Deze boom kan wel tot 20 meter hoog worden en groeit het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Magnolia grandiflora is een populaire en sierlijke toevoeging aan tuinen en parken vanwege zijn prachtige bloemen en glanzende bladeren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.