Magnolia kobus

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia kobus, ook wel bekend als de Japanse magnolia, is een prachtige bladverliezende struik of kleine boom. De bloemen zijn groot, wit en stervormig en verschijnen in het vroege voorjaar voordat het blad zich ontvouwt. De bloemen verspreiden een heerlijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Magnolia kobus groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en gedijt goed in volle zon tot halfschaduw. Na de bloei ontwikkelen zich donkerrode zaaddozen die de plant extra sierwaarde geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Magnolia kobus is geen groenblijvende plant. De bladeren van deze plant zullen in de herfst van de boom vallen.

  Magnolia kobus is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen koude temperaturen en is geschikt voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens strenge vorstperiodes.

  De Magnolia kobus is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig speciale zorg nodig heeft. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in verschillende bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Magnolia kobus heeft voldoende ruimte nodig om zich te ontwikkelen tot een volwassen plant. Zorg voor een plek in de tuin waar de wortels zich goed kunnen verspreiden en waar de takken voldoende ruimte hebben om te groeien. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Magnolia kobus groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor een optimale groei.

  De Magnolia kobus heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Ongeveer 1 tot 2 keer per week water geven is meestal voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke eigenschappen. Het is een uitstekende keuze voor tuinen die deze bestuivende insecten willen aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit doordat hij vogels en insecten aantrekt met zijn bloemen en zaden. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende dieren in de tuin. Het planten van deze soort draagt daarom bij aan de diversiteit van het ecosysteem in de tuin.

  Magnolia kobus bloeit meestal in de periode van maart tot april en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond.

  Nee, de plant is niet eetbaar voor mensen. Het sap en de delen van de plant kunnen giftig zijn als ze worden ingenomen. Het wordt aanbevolen om de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, Magnolia kobus heeft grote bladeren die geluid kunnen absorberen en het geluidsniveau kunnen verminderen in uw tuin of buitenruimte. Het planten van meerdere exemplaren kan leiden tot een effectieve geluidsdemping.

 • Magnolia kobus moet direct na de bloei gesnoeid worden om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventuele ongewenste groei weg. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Potgrond: De plant heeft voedzame, goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Gebruik bij voorkeur een mix van zand, turf en compost voor een optimale groei. Voeg regelmatig meststoffen toe voor extra voeding.

  Magnolia kobus gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. De bodem moet rijk zijn aan organisch materiaal en moet geen wateroverlast hebben. Het is aanbevolen om de grond regelmatig te bemesten voor een optimale groei van de plant.

  Magnolia kobus geeft de voorkeur aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond die niet te nat wordt in de winter. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De plant heeft winterbescherming nodig met bijvoorbeeld een mulchlaag rond de wortels en kan ook worden ingepakt met een beschermende doek tijdens strenge vorst. Het is belangrijk om de plant tegen koude wind te beschermen om vorstschade te voorkomen. Het is raadzaam om de plant op een beschutte plek te planten om de kans op schade door vorst te minimaliseren.

  De Tuinplanten heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei enkel om de vorm te behouden of dode takken te verwijderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een meststof met een uitgebalanceerde samenstelling voor bloeiende planten. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen is goed voor de plant omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers. Breng een laag van 5-10 cm dik aan rondom de plant, maar houd de mulch weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De Magnolia kobus gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of bodemverbeteraars. Het is aan te raden om de bodem pH tussen de 5.5 en 7.0 te houden voor optimale groei.

  Planten die behoren tot de categorie van tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor verschillende soorten ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en wolluizen. Om de plant gezond te houden, is het aan te raden regelmatig inspecties uit te voeren en zo nodig passende bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Het is belangrijk om de juiste methoden voor ongediertebestrijding toe te passen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Magnolia kobus, ook wel bekend als de Japanse magnolia, is een prachtige bladverliezende struik of kleine boom. De bloemen zijn groot, wit en stervormig en verschijnen in het vroege voorjaar voordat het blad zich ontvouwt. De bloemen verspreiden een heerlijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Magnolia kobus groeit het beste in vruchtbare, goed doorlatende grond en gedijt goed in volle zon tot halfschaduw. Na de bloei ontwikkelen zich donkerrode zaaddozen die de plant extra sierwaarde geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.