Magnolia sieboldii

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia sieboldii, ook wel bekend als de Siebold's magnolia, is een prachtige en sierlijke bloeiende struik of kleine boom. De plant heeft opvallende, grote witte bloemen met een roze tint aan de buitenkant. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer. De bladeren van de Magnolia sieboldii zijn ovaal van vorm en groen van kleur. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende bodems op een plek in de zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Magnolia sieboldii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst goed te beschermen. Tijdens milde winters kan deze plant ook bloeien.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, en deze te beschermen tegen harde wind. Snoeien is zelden nodig, tenzij om de vorm van de plant te behouden.

  . Magnolia sieboldii heeft ongeveer 3 tot 4 meter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden. Plant de Magnolia in goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan leiden tot verbranding van het blad. Zorg voor een beschutte plek in de tuin met wat indirect licht.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan afhankelijk zijn van het weer en de bodem. Het is belangrijk om de grond tussen watergeefbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurende bloemen en nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor wie graag een levendige tuin wil creëren met veel insectenactiviteit.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast biedt het ook schuilplaats en voedsel voor kleine dieren in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging voor een divers ecosysteem.

  Deze plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer twee tot drie weken duren.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. In de zomer kan wat schaduw geen kwaad.

  Nee, de zaden en bladeren van de Magnolia sieboldii zijn niet eetbaar en kunnen bij consumptie schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt niet aangeraden om deze plant te gebruiken voor voedseldoeleinden.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door zijn dichte bladerdek en grote bladoppervlakte. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte. Het is echter niet zo effectief als specifieke geluidsdempende materialen.

 • Snoei deze plant in het late voorjaar direct na de bloei om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de struik indien nodig uit. Probeer de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden tijdens het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een mix van tuingrond met compost en scherp zand is geschikt voor deze plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met organische meststoffen.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot zure pH heeft. Vermijd bodems die te nat zijn, aangezien dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het beste op een plek met gefilterd zonlicht of halfschaduw. Zorg voor een beschutte locatie met vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd plekken met sterke wind of felle zon om de plant te beschermen tegen beschadiging.

  Om Magnolia sieboldii te beschermen in de winter, is het belangrijk om de wortels te beschermen met een dikke laag mulch. Daarnaast kan het ook helpen om de takken in te binden om breuk te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten om de kans op vorstschade te verkleinen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Snoei dode of beschadigde takken in de zomer en breng in het voorjaar organische mest aan voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals "Magnolia sieboldii" hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Het is aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten, maar niet in de winter. Overbemesting kan de plant schaden, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is zeer gunstig voor de groei en gezondheid van deze tuinplant. Het helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd contact met de stam om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Magnolia sieboldii geven de voorkeur aan een zure bodem, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de pH-waarde aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op eventueel aanwezig ongedierte. Daarnaast kunt u natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep gebruiken als dat nodig is. Het is belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door regelmatig water te geven en te bemesten.

 • Omschrijving

  Magnolia sieboldii, ook wel bekend als de Siebold's magnolia, is een prachtige en sierlijke bloeiende struik of kleine boom. De plant heeft opvallende, grote witte bloemen met een roze tint aan de buitenkant. De bloemen hebben een heerlijke geur en bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer. De bladeren van de Magnolia sieboldii zijn ovaal van vorm en groen van kleur. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende bodems op een plek in de zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.