Magnolia x soulangeana

Magnolia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Magnolia x soulangeana, ook wel bekend als de Beverboom, is een prachtige sierheester met opvallende en geurende bloemen. De bloemen zijn groot en komvormig, meestal roze aan de buitenkant en wit van binnen. De bloeiperiode valt in het vroege voorjaar, voordat het blad verschijnt. De plant groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot licht beschaduwde plek. Magnolia x soulangeana is een geliefde tuinplant vanwege de decoratieve bloemen en de elegante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal in de winter. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Snoei indien nodig in het voorjaar na de bloei.

  Een Magnolia x soulangeana heeft ongeveer 4-8 meter ruimte nodig om te groeien en zich volledig te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om competitie te voorkomen.

  Magnolia x soulangeana groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderd zijn.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt geadviseerd om deze plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de geurende en kleurrijke bloemen die veel nectar bevatten. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, Magnolia x soulangeana is goed voor biodiversiteit omdat het een voedselbron biedt voor bestuivende insecten en vogels. De plant zorgt ook voor variatie in de tuin, wat kan leiden tot een verhoogde biodiversiteit.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en de bloei kan tot drie weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor een goed doorlatende grond en mulch rond de wortels om vocht vast te houden.

  Nee, de bloemen en vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het is raadzaam om deze plant niet te consumeren. Planten uit de Magnoliaceae familie zijn over het algemeen niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de "Magnolia x soulangeana" heeft een dichte groeiwijze en kan daardoor een deel van het geluid absorberen. Echter, het is niet een plant die specifiek gekweekt wordt voor geluidsdemping. Het effect zal daarom beperkt zijn.

 • Magnolia x soulangeana moet bij voorkeur direct na de bloei worden gesnoeid om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Takken die bloemen dragen kunnen het beste met rust worden gelaten om de bloei te behouden. Vermijd het snoeien van de plant in de late zomer of herfst om de bloei in het volgende seizoen niet te verstoren.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Gebruik een mix van potgrond met wat grof zand voor een optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend en vochtig zijn, maar niet te nat. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende voedingsstoffen. Vermijd te zure of te compacte bodems.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een beschutte plek uit de harde wind en met vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd plekken met veel kalk in de grond.

  In de winter is het belangrijk om de wortels van de plant te beschermen met mulch of bladeren om vorstschade te voorkomen. Daarnaast kan een beschermende laag van jute of vliesdoek rond de takken worden aangebracht om ze te beschermen tegen koude wind. Het is ook aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten tijdens de koudste maanden.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei dode of beschadigde takken in het late voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen. Voeg organische mulch toe rond de basis van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen.

  Magnolia x soulangeana heeft behoefte aan een voedzame bodem, daarom is het aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten met organische meststoffen. Vermijd overbemesting, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplant, het helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organische mulch zoals stro, bladeren of houtsnippers voor een goede bescherming. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de wortels van de plant niet te verstikken.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad van de bodem te behouden om de gezondheid en groei van de plant te stimuleren. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan helpen om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Magnolia x soulangeana kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden van het ongedierte. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en deze indien nodig te behandelen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor een gezonde en evenwichtige groei van de plant.

 • Omschrijving

  Magnolia x soulangeana, ook wel bekend als de Beverboom, is een prachtige sierheester met opvallende en geurende bloemen. De bloemen zijn groot en komvormig, meestal roze aan de buitenkant en wit van binnen. De bloeiperiode valt in het vroege voorjaar, voordat het blad verschijnt. De plant groeit het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een zonnige tot licht beschaduwde plek. Magnolia x soulangeana is een geliefde tuinplant vanwege de decoratieve bloemen en de elegante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.